Kādas dzīves mācības mēs apgūstam, mācoties braukt?

Kādēļ? Jo es esmu brīnumainā kārtā izturējusi nepieciešamos pārbaudījumus, lai iegūtu autovadītāja tiesības. Es mācījos braukt Dienvidlondonā. Lielākoties mana braukšanas apmācība sastāvēja no stāvēšanas sastrēgumos, kad es izklaidējos izjautājot instruktori par to, kā viņa paspēj atjaunot savu makijāžu nodarbību starplaikos un nemanot atlaidu bremzes pedāli, auto sāka ripot uz priekšu un viss ko dzirdēju bija instruktores kliegšana, “Neiebrauc blakus joslā!”

Reiz es tik daudzas reizes liku mašīnai noslāpt pie zaļās gaismas, ka tikai pie nākamās sarkanās gaismas man izdevās iedarbināt motoru, un kad man izdevās šķērsot krustojumu, es netīšām uzbraucu uz ietves un pārbraucu pāri kāda cilvēka iepirkumu maisiņam.

Domāju, ka viens no iemesliem, kādēļ ir grūti kļūt par šoferi, ir bailes. Mans draugs vienmēr atrodas ar mani kopā mašīnā un viņš vada auto jau daudzus gadus. Tiklīdz es izbraucu no mājas, es viņam atgādinu, ka viņš neko nedrīkst teikt par manu auto vadīšanu. Un smaga nopūšanās skaitās tas pats, kas teikšana! Parasti es ļauju viņam izteikt domas reizi piecu minūšu laikā, apspriežot vienu konkrētu aspektu.

Es nekad nevaru iegaumēt kāda veida degviela jālej mašīnā – viņš jau tik daudzas reizes man ir to atgādinājis, bet man tā ir mistērija, tāpat kā Ēģiptes piramīdas. Es zinu, ka ir divas opcijas dīzelis un tas otrs. Reiz, kad es trīspadsmito reizi mēģināju paralēli novietot auto uz mūsu ielas, kad kāds kaimiņš neizturēja un piedāvāja manā vieta noparkot auto. Mašīnas aizmugurē sēdēja mans draugs, viņš no kauna centās paslēpties, gandrīz palienot zem sēdekļa.

Tomēr, nav nekādas atšķirības vai tev ir 17 vai 70 gadi, kad tu mācies braukt ar auto. Īstās mācības tikai sāksies tad, kad būsi nolicis/-kusi eksāmenu. Tomēr, lai spētu šīs macības absorbēt, tev mašīnā jābūt vienam pašam. Tev blakus nevar būt vēl viens pilots, neatkarīgi, vai viņš ir auto īpašnieks vai nē. Viņiem jāgatavo vakariņas, kamēr tu viena uzņemies riksus un veido uzskatus uz kuriem balstīties turpmāk. Galu galā, kas gan var būt sliktākais, kas varētu notikt?

Avots: theguardian.com

Leave a Comment