Kādēļ arvien vairāk sievietes atzīst sevi par biseksuālām, nevis lezbietēm?

85 tūkstošu aptaujāto vidū no 16% pagājušogad, līdz 27% šogad ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas sevi uzskata par biseksuāliem, kā arī no 1% līdz 9% pieaudzis ” seksuāli neidentificējamo” skaits.

Pētījuma autore, Robina Ekstone, apgalvo, ka tādas publiskas personas kā Kāra Delavinja ir atbalstījušas un sekmējušas to kā sievietes dēvē savas seksuālās intereses.

Ekstone apgalvo: “Pat pagājušogad mēs neredzējām daudzas sievietes, kas publiski atzinušas, ka ir homoseksuālas vai heteroseksuālas, bija tikai Elēna (DeGeneres) un Klēra Baldinga. Tagad mums ir arī Kāra Delavinja.”

Ļoti populāru seriālu, kā piemēram, Netflix kanālā redzamajā, Orange Is the New Black (Oranžais – jaunais melnais), ir varoņi, kuru seksuālā orientācija nekad nav saistīta ar vienu konkrētu vārdu vien. Citi, kā piemēram, Šonda Raims, kas ir Grey’s Anatomy (Grejas anatomija) autore, stāstos iepin cilvēkus ar atšķirīgu seksualitāti, nesaceļot par to nekādu lielo brēku.

Vai visi pārspējuši noķert šo modes lietu? Vai Mailijai Sairusai tik tiešām patīk sievietes?

Ekstone pastāsta: “Tas nav par to, vai tu esi gejs, vai neesi, tai ir jābūt pārliecībai par sevi, lai arī kādi cilvēki tevi piesaistītu.”

“Gan geju kopienā, gan parastajā sabiedrībā norisinās daudzas uztveres pārmaiņas. Nesen lezbietes nemaz nesatikās ar biseksuālām sievietēm. Arī sievietes ar netradicionālu seksuālo orientāciju sāk pieņemt sievietes pēc tā, kas viņām patīk,” apgalvo Ekstone.

“Nav svarīgi vai tas ir moderni, vai populāri, bet galvenais, ka tu esi laimīgs/-a, tev ir sekss un esi iemīlējies/-usies, tas ir vissvarīgākais,” papildina Ekstone.

Avots: independent.co.uk

Leave a Comment