Kādēļ vīrieši krāpj savas mīļotās un ko viņi domā patiesībā

Sākotnēji ir jādomā par to, ko tu vispār saproti ar vārdu krāpšana. Ja tu to saisti ar fizisku un emocionālu kontaktu, tad statistika nav nemaz tik slikta. Balstoties uz  National Opinion Research Center iegūtajiem datiem, vīrieši tiešām krāpj vairāk nekā sievietes, tomēr šis pārākums nav liels.

Neticami mazs vīriešu skaits, kuriem ir attiecības, atzina, ka viņi ir krāpuši savas mīļotās sievietes.

Tikai 21% atzina, ka to jebkad ir darījuši. Daudz zemāka statistika, nekā tu domāji, vai ne? Tomēr ir jāņem vērā, ka lielākā daļa neatzīst krāpšanu, viņi baidās, ka varētu tikt atklāti, kas varētu izjaukt viņu attiecības.

Lielākā daļa vīriešu apsver krāpšanu, ja domā, ka viņi netiks pieķerti. Jāatceras, ka krāpšana ne vienmēr rodas no neveselīgām attiecībām. 56% vīriešu, kuri atzinās krāpšanā, apgalvoja, ka viņu tā brīža attiecības ir bijušas labas un tās nav bijis krāpšanas iemesls.

Lasi vēl: Krāpšanai ir iespējams tikt pāri nešķiroties – padomi, kā to panākt

Žēl neglābjamajiem romantiķiem atzīt, bet eksperti ir atklājuši, ka cilvēkiem nav raksturīga monogāmija. Skatoties no evolūcijas skatpunkta, vīrieši bieži vien iesaistās seksuālos ārlaulības sakaros, lai “izplatītu sēklu”. Primāti praktizēja šādu pārošanās formu, kur spēcīgākais vīrietis pirmais izvēlas seksuālo partneri. Tas rada ideālu, ka vīriešiem ir raksturīgi piedzīvot emocijas par apdraudējuma teritoriju un viņu ego – tajā visā mazāka nozīme ir pievilcībai un intimitātei.

Nav laba iemesla krāpšanai, bet ikvienam ir savs iemesls.

Lūk, iemesli, kādēļ vīrieši krāpj:

  • Noslēpumainība vīriešu dzīvi padara interesantu
  • Vīrieši vēlas iemācīties jaunas lietas
  • Vīrieši vēlas izbēgt no garlaicības
  • Vīrietis vēlas pārkāpt likumu
  • Vīrietis vēlas atriebties
  • Vīrietis nereti prāto, vai tur, kur viņš nedrīkst “līst”, nav kaut kas labāks
  • Vīrieši emocijas vērtē augstāk nekā ilgtermiņa mērķus
  • Vīrietis krāps, ja viņa partnere ir emocionāli nepieejama
  • Vīriets mēdz vainot savu partneri par sapņu nepiepildīšanu

Iespējams, ka vīrietis var krāpt tādēļ, ka nejūtas drošs pats par sevi. Viņš nejūtas pievilcīgs vai arī viņš pārāk ilgi ir bijis attiecībās, tādēļ vēlas pārbaudīt, vai joprojām ir spējīgs kādu savaldzināt. Tāpat vienmēr vari padomāt par to, ka tavs vīrietis nav pārāk nobriedis, nav gatavs nopietnām saistībām, pagātnē ir piedzīvojis lielas sāpes, bet, iespējams, ka viņš vienkārši vairs nejūtas labi attiecībās, bet tajā pašā laikā nespēj nosvērties par labu šķiršanās solim.

Ja krāpšana ir notikusi, mēs iesakām izvērtēt katru tās aspektu – kādēļ vīrietis to ir darījis, kāda ir bijusi motivācija, emocionālā iesaiste, cik reižu tas ir noticis. Tikai pēc visu faktoru apsvēršanas tu sapratīsi, vai attiecības ir jēga turpināt. Tā kā krāpšanas iemeslu ir daudz un dažādi, ne vienmēr krāpšana nozīmē to, ka attiecības būtu jāpārtrauc.

Avots: lifehack.org

Leave a Comment