Kad un kāpēc krāsošanas dēl izkrīt mati

Young woman with damaged dyed hair

Friziere Lija Flinna apgalvo, ka nepareizi krāsojot vai balinot matus, šādu efektu tik tiešām var panākt. Viņa skaidro: “Izklausās, ka Keira tikusi pie “ķīmiskā matu griezuma”. Mati neizkrīt no saknēm, tie nolūzt tuvu pie tām, ja mats ir krietni novājināts, tas vairs nespēj turēt savu svaru.”

Šo fenomenu noteikti piedzīvos katrs, kurš pārāk bieži balinās vai krāsos. Flinna skaidro, ka krāsas attīstītājs izmaina matu pH līmeni, atverot vaļā mata kutikulu, lai no tā iznāktu iepriekšējā krāsa. Pat pēc tā izskalošanas un matu nokrāsošanas porainība saglabājās un tā padara matus ļoti trauslus. Darot to atkal un atkal, iegūsi formulu, ar kuras palīdzību iegūt sausus, lūztošus matus, kuri tik tiešām var krist ārā saujām.

Galu galā Keiras Naitlijas mati bija tik briesmīgā stāvoklī, ka atveidojot lomas viņa izmantoja parūkas un savus īstos matus viņa nogrieza stipri īsākus. Tomēr, viņa netīšām uzgāja līdzekli, kas atgrieza viņas matus iepriekšējā stāvoklī. Kāds ir viņas slepenais ierocis? Grūtniecība. Pēc meitas Edijas piedzimšanas, Naitlija ievēroja, ka viņas mati aug daudz ātrāk un ir veselīgāki.

Un viņa nav vienīgā, kura ievērojusi šo grūtniecības priekšrocību. Tomēr, lai arī šajā periodā mati izskatās veselīgāki u dzīvīgāki, patiesībā tā ir ilūzija. ASV Grūtniecības asociācija skaidro, ka papildu estrogēns ķermenim neliek audzēt vairāk matu, bet tas aiztur matu izkrišanu, šķietami padarot matus biezākus. Jāņem vēra arī tas, ka daudzas stāvoklī esošās sievietes sāk lietot papildus vitamīnus, kuri tik tiešām padara matus veselīgākus.

Ko lai dāma dara, ja viņa vēlas iegūt biezākus, veselīgākus un spīdīgākus matus, bet nav gatava bērniņam? Olbaltumvielu produkti un pH līmeni normalizējošas maskas ir Flinnas galvenā rekomendācija. Tik pat svarīgi ir izmantot šampūnus un kondicionierus, kuri paredzēti trausliem un krāsotiem matiem.

Kas attiecas uz matu augšanas vitamīniem, par tiem vari aizmirst, friziere apgalvo, ka vēl nav izmēģinājusi nevienus vitamīnus, kuri palīdzētu uzlabot matu stāvokli.

Leave a Comment