Kādēļ auskaru aizmugures ož pēc smirdīga siera? Mistērija ir atklāta!

Ja tev ir caurdurtas ausis, tad noteikti esi pazīstama ar smirdīgo fenomenu, ko daži cilvēki sauc par “ausu sieru”.

Ja neesi dzirdējusi šādu terminu, mēs tevi apgaismosim, par ko ir runa: tie ir brūngani pelēki netīrumi, kas sakrājas uz auskaru stienīša un aizmugurējā nostiprinājuma – it īpaši uz caurspīdīgajām plastmasas aizmugurītēm.

Tā kā šiem netīrumiem ir nepatīkama smaka, tie ir iesaukti par “ausu sieru”.

Tā ir problēma, kas piemeklē lielāko daļu sieviešu, kurām ir caurdurtas ausis. Bieži vien pat maziem bērniem vecāki izdur caurumus ausīs, tādēļ par ausu carumu kopšanu vajadzētu rūpēties vairāk, kā arī uzzināt ko tādu, par ko iepriekš, visticamāk, nenojauti.

Lai gan tā ir diezgan populāra problēma, ļoti daudzi kautrējas par to runāt, tādēļ mēs tev vienkārši ļausim par to uzzināt, izlasot šo rakstu.

Attēlu rezultāti vaicājumam “stinky earring”

Tātad – kas tad īsti ir ausu siers? Varam tevi brīdināt – tev noteikti nepatiks šī atbilde. Tas ir veidots no atmirušajām ādas šūnām, tauku dziedzeru izdalījumiem un jebkuriem skaistumkopšanas vai matu kopšanas produktiem, kuri nonāk tavas auss ļipiņas apvidū.

Lasi vēl: Viegls veids, kā atgūt juvelierizstrādājumu sākotnējo spožumu

Šie netīrumi kopā veido brūngani pelēku masu, kas laika gaitā, kad ap to apaug baktērijas, sāk nelāgi ost.

Kādēļ tas rodas? Ausu siers ir dabīga parādība tiem, kuriem ir caurdurtas ausis. Tas veidojas tā paša iemesla dēļ, kādēļ veidojas jebkāda veida atmirušās šūnas: tavam ķermenim ir nepieciešams aizstāt ādas šūnas.

Tev veidojas eļļaina āda un aizsērējušas poras, ja āda netiek mitrināta, tāpat kā veidojas ieplaisājuši papēži, ja arī tie netiek mitrināti. Tas pats notiek ar tavām ausīm, tikai netīrumi tajā apvidū veidojas no vairākām sastāvdaļām.

Kā no tā atbrīvoties? Ja tev ir ausu siers, izņem auskaru, lai auss varētu “paelpot”. Ja auskarus reti kad izņem, nav nekāds brīnums, ka tur veidojas ausu siers. Ja nesen esi izdūrusi caurumus, tad auskarus neņem ārā, pirms neesi konsultējusies ar ārstu!

Attēlu rezultāti vaicājumam “stinky earring”

Iztīri! Kad ausis būs atbrīvotas no metāla, būs pienācis laiks tās kārtīgi iztīrīt. Sāc ar maigām ziepēm un lupatiņu – tīri, kamēr visi netīrumi ir notīrīti.

Ja ausu caurumi ir sakairināti, izmanto kādu antibiotisko ziedi – vari pievienot arī maigu mitrinātāju, lai ausis vieglāk atkoptos.

Nomazgā auskarus! Ja vēlies atpakaļ likt tos pašus auskarus, tiem būs nepieciešama kārtīga notīrīšana. Dezinficē tos, kārtīgi nosusini un tikai tad, kad auss ir atpūtusies, tad vari likt auskarus atpakaļ.

Attēlu rezultāti vaicājumam “stinky earring”

Patiesībā pēc auskaru nēsāšanas ir jādezinficē ikvieni auskari. Izmanto maigas ziepes vai trauku mazgājamo līdzekli un maigu lupatiņu, bet neizmanto šos līdzekļus uz opāla, pērlēm un tirkīza.

Avots: littlethings.com

Leave a Comment