Kādēļ draudzība beidzas?

Kādreiz jūs pat  dienu nevarējāt pavadīt viens bez otra. Katru vakaru sazvanījāties, apspriežot visu notiekošo, kopā apmeklējāt klubus un sabiedriskas vietas, iepazināties u.t.t. Jums bija daudz kopīga, tik daudz, ka dažreiz jums pat kļuva bail, kā vispār visā šajā pasaulē var eksistēt divi tādi vienādi cilvēki? Vienmēr sakrita jūsu uzskati par apkārt notiekošo, pie tam sakrita par simts procentiem un jūs vēl patiesi brīnījāties kā gan citi var domāt savādāk.

Bet laiks lēni kustas uz priekšu. Un reiz jūsu ceļi šķīrās it kā uz laiku ar cerību, ka jūsu draudzībai  šķiršanās uz laiku netraucēs. Jā, sākumā jūs pa retam tikāties, apmainījāties ar jaunumiem un runājāt viens ar otru.

Bet vēlāk jūs vienā brīdī pamanāt, ka jūsu draudzene vai draugs ļoti uzbāzīgi grib uzspiest jums savu viedokli. Aizvien vairāk un vairāk jūs dzirdat jums adresēto kritiku- jūsu ģērbšanās stils, jūsu frizūra, jūsu darbs. Dvēselē pamazām parādās īgnums un sakrājas dusmas. Tagad jums ne vienmēr gribas pacelt telefona klausuli, kad zvana “labākais” draugs vai draudzene. Tikšanās apmeklējat tikai tad, kad nevarējāt atrunāties. Pēc tā jūs atgriežaties mājās vienmēr aizsvīlies no sašutuma un dusmām, kā atbildes reakcija uz jums adresēto aizrādījumu virkni.

Un pienāk tā diena, kad kaut kāda radušās sīkuma dēļ, jums abiem rodas konflikts. Tad jūs sākat saprast, ka viss ir beidzies un zvanīt, rakstīt sms vai ziņas sociālajos tīklos un vēl  jo vairāk atvainoties jūs netaisāties, jo to nemaz negribas. Un vēl- jūs saprotat, ka pavisam nesāpīgi spēsiet pārdzīvot šķiršanos ar šo cilvēku- šis ir pats galvenais kritērijs attiecību beigām ar labāko draugu.

Mēdz būt tā, ka draudzība kādreiz beidzas . Un nekā slikta tajā nav. Katrs cilvēks ienāk mūsu dzīvē, lai kaut ko mums iemācītu. Tiklīdz kā mācība būs apgūta,  var un vajag palaist šo cilvēku. Nepieķeraties viņam, necentieties saglābt brūkošās attiecības, ja jums vairs nav par ko runāt. Nav vērts draudzēties pieraduma pēc, ja pretī nesaņemat kaut pilīti baudas no komunikācijas. Mīliet sevi!

Šķiraties laicīgi un draudzīgi, lai atcerētos tikai labo no jūsu komunikācijas. Mazums jūsu ceļi kādreiz krustosies un jūs kopīgi sēdēsiet un patiesi brīnīsieties, kas tik ilgi jums traucēja kontaktēties? Toties nevienam dvēselē nebūs dusmu un naida.

 

Avots: inv4you.com

Leave a Comment