Mēs ikviens noteikti esam ēduši rīsus – kā nekā, tā ir ļoti laba piedeva dažādiem ēdieniem – vistas gaļai, cūkgaļai un citiem.
Tomēr mēs tev varam atklāt jaunumus, ka konkrēta veida rīsi var būt bīstami tavai veselībai.
Ja tu esi izdomājis vienā dienā uzvārīt rīsus un nākamajā dienā tos uzsildīt, labāk nedari tā! Patiesībā no atkārtoti uzsildītiem rīsiem tu vari saindēties, tomēr nejau sildīšanā ir tā problēma.
Lasi vēl: Ar šo triku tu tagad katru reizi izvārīsi tieši tik makaronu, cik tev vajadzīgs!
Viss ir atkarīgs no tā, kā rīsi ir tikuši uzglabāti. Ja uzvārīti rīsi pārāk ilgi tiek turēti istabas temperatūrā, uz tiem attīstīsies baktērijas.
Anglijas Ēdienu Standartu Aģentūra iesaka rīsus ēst tikai tad, kad tie ir tikko pagatavoti. “Ja tas nav iespējams, atvēsini tos tik ātri, cik vien tas ir iespējams (ideāli, ka tas notiktu stundas laikā). Un pēc tam ledusskapī tos nevajadzētu turēt ilgāk par vienu dienu līdz nākamajai sildīšanai.”
Ja vēlies saglabāt labu veselību, labāk sekot līdzi šim padomam!
Avots: msn.com