Kādēļ šī sieviete nopirka savu pirmo bikini tikai 24 gadu vecumā…

Pēc 20 gadiem beidzot esmu iegādājusies savu pirmo bikini. Nevis vienkārši sadalītu peldkostīmu divās daļās, bet gan tādu, kas kārtīgi izceļ manas auguma aprises. Vairumam varētu šķist nožēlojami, ka 24 gadus veca sieviete raksta par savu pirmo bikini, bet smieklīga ir arī fanātiskā ticība, kurā es tiku audzināta.

Ja ir sanācis tā, ka ir piedzīvoti 1990tie gadi, tad gandrīz ikviens centās ietekmēt to, kā un ar ko sievietes apsedz savu miesu. “Šķīstība Drabībā” grāmatas autors Džošua Harris izteicās: “Es negribu diktēt, kas sievietēm ir jānēsā un, kas ne, bet, godīgi sakot, es būtu priecīgs, ja sievietes iepērkoties domātu vairāk nekā tikai par modi. Jā, vīrieši ir atbildīgi par paškontroli, bet sievietes to var palīdzēt saglabāt, nēsājot apģērbus, kas neizceļ auguma aprises un neatkailina ķermeni pārlieku daudz.”

Sabiedrībā ir sēts uzskats, ka tikai vīrieši spēj būt vizuāli seksuāli uzbudināti un, ka tikai viņiem ir jāsavalda savas dziņas. Bet realitāte pierāda pretējo. Ne velti sievietes kinoteātros 1988. gadā aplaudēja, kad Harisons Fords novilka savu kreklu un mūsdienu mānija- Maģiskais Maiks to vien pierāda, ka arī sievietes spēj būt un ir tikai vizuāli seksuāli uzbudinātas.

Rakstniece, Sjū Kamerona, reiz teica: “Domājiet, ko jūs darāt, kad velciet pieguļošus džinsus, topiņus uz lencītēm, blūzītes ar izgriezumiem. Kā lai jaunie puiši koncentrējas uz Jēzu, ja jūs staigājat apkārt kā kārdinājums?”

Jaunās meitenēs tiek iemācīts kaunēties par savu ķermeni. Satraukties par to vai svārki nav par īsu, vai apkaklīte par zemu. Es sāku sevi tiesāt, ja man likās, ka džinsi ir pārāk pieguļoši. Es vairs nespēju kaunēties, tāpēc pieaugot esmu pametusi ticību. Bet man ir vēl tāls ceļš ejams, lai spētu iemīlēt savu ķermeni, jo tas nav tik vienkārši, kā iegādāties vienu bikini.

Avots: theguardian.com

Leave a Comment