Kādus produktus ir vērts iepirkt vairumā, lai nākotnē ietaupītu naudu?

Produktu glabāšanas laiks ir no 10 līdz 30 gadiem

Baltie pulētie rīsi ieņem otro vietu aiz medus. Zinātnieki no Amerikas Brigama Janga universitātes ir atklājuši interesantu faktu. Iztīrīti tvaicēti rīsi var palikt ēdami līdz 30 gadiem, pilnībā saglabājot savas uzturvērtības un garšas īpašības. Bet brūnie rīsi neiztur tik ilgi, jo tajos ir neliels daudzums eļļu.

Granulēto cukuru var uzglabāt līdz 10 gadiem, ja tas ir rūpīgi iepakots. Galvenais ir pēc iespējas vairāk izolēt to no mitruma un līdz ar to no saskares ar gaisu. Labi darbojas vakuuma iepakojums vai necaurspīdīgas burkas ar hermētisku vāku.

Sausās lēcas ir pārspējušas visus graudaugu rekordus: hermētiski uzglabājot vēsā un sausā vietā, tās var kalpot līdz pat 30 gadiem.

Ne zemākas par lēcām ir auzu pārslas , kas pat neideālos uzglabāšanas apstākļos var palikt ēdamas pusotru gadu. Un ar ideālajiem – līdz 30 gadiem.

Arī sausās pupiņas var izturēt 30 gadus, taču tās ir kaprīzākas. Jums būs nepieciešama ne tikai sausa un tumša vieta, ne tikai noslēgts iepakojums, bet arī gaisa absorbētāji, lai nodrošinātu tā saglabāšanu. Kā arī temperatūras diapazons no 11 līdz 21 grādam. Tomēr ar šādiem ideāliem uzglabāšanas apstākļiem lielākā daļa produktu kalpos pēc iespējas ilgāk.

Žāvētus šķeltos zirņus var uzglabāt līdz 20 gadiem. Tomēr, ja to uzglabā parasti iepakojumā vai plastmasas traukā, tas var sabojāties gada laikā, tāpēc esiet uzmanīgi. Jums ir nepieciešams pilnībā noslēgts konteiners un sausi apstākļi.

Uz etiķa iepakojuma parasti norādīts glabāšanas laiks līdz 2 gadiem, taču zinātniski runājot, etiķis ir ārkārtīgi izturīgs pret laika gaitu. Ja to atstāj tumšā vietā stikla traukā, to var uzglabāt gadu desmitiem. Tomēr traukam jābūt stiklam un neatvērtam!

No 2 līdz 5 gadiem

Daudzas garšvielas un kaltēti garšaugi ilgst no viena līdz sešiem gadiem. Protams, ja iegādājāties tos plastmasas iepakojumā, uzglabāšanai tiem jābūt neskartiem. Pēc atvēršanas skaitīšana turpinās vairākus mēnešus. Tomēr pat atvērtā veidā garšvielas var noturēties gadu. Muskatrieksts bija vislabākais , jo to var uzglabāt līdz 5 gadiem, nezaudējot savas īpašības. Ja pamanāt, ka aromāts kļuvis vājāks, vienkārši pievienojiet nedaudz vairāk, nekā norādīts receptē.

Galette cepumus var uzglabāt sausā vietā līdz 2 gadiem. Šī ir lieliska alternatīva maizei, jo cepumi ir piemēroti gan uzkodu pagatavošanai , gan pīrāgu pamatnes pagatavošanai. Un kā uzkodai tai nav līdzvērtīgas derīguma termiņa ziņā.

Tumšo šokolādi var uzglabāt skapī vismaz divus gadus, ja tās kakao saturs pārsniedz 70%. Jo augstāka kakao koncentrācija, jo ilgāk šokolāde “dzīvo”. Bet divi gadi nav robeža, dažas šokolādes tāfelītes var uzglabāt ilgāk par 5 gadiem.

Žāvētas sēnes ieteicams uzglabāt ne ilgāk kā 2 gadus, bet labos apstākļos tās pietiks 5. Nav svarīgi, kādas sēnes tās ir: šampinjoni, medus sēnes vai baltās sēnes.

Lasi arī: Lēta metode no vecmāmiņas. Stādot tomātus, pievienojiet šo tableti bedrē, un tomātu skaits uz krūma kļūs daudzkārt lielāks

Piena pulveris tiek uzglabāts daudz ilgāk nekā svaigs piens, no 2 līdz 5 gadiem. Un tā garšas īpašības nekādā veidā neatšķiras cepot un gatavojot desertus. Turklāt to var pievienot kafijai un tējai. Piena pulveri labāk uzglabāt vēsā vietā, kur temperatūra nepārsniedz 10 grādus.

Konserviem ir atšķirīgs glabāšanas laiks . Piemēram, zivju konservus uzglabā visīsāk, ne ilgāk par gadu. Tomēr daži ražotāji ražo konservus, kuru glabāšanas laiks ir trīs gadi. Dārzeņu pagriezieni stikla traukā ilgs ne vairāk kā divus līdz trīs gadus, bet emaljas skārdā – visus 4 gadus. Rekordists šajā kategorijā bija sautēta gaļa. Gaļas konservus (proti, cūkgaļu, jēru vai liellopu gaļu) var uzglabāt līdz 5 gadiem.

Iepriekš minētie produkti ir izturējuši laika pārbaudi un ir lieliski piemēroti ganāmpulkam. Redzot akcijas veikalā, varat tās droši ņemt līdzi turpmākai lietošanai. Taču neaizmirstiet, ka svaigi dārzeņi, gaļa un zivis ir obligāta uztura sastāvdaļa! Diemžēl konservētos pārtikas produktos un sausajās devās uzturvielu daudzums ir daudzkārt mazāks. Saglabājiet mūsu sarakstu un neaizmirstiet pārbaudīt produktu derīguma termiņus.