Kāpēc pieredzējuši šefpavāri zupā liek ledus gabaliņus: daudzi par to nezina – noderīgs triks

No pirmā acu uzmetiena zupa var šķist vienkāršs un nepretenciozs ēdiens. Tomēr pieredzējuši pavāri zina, ka aiz šī šķietamā vienkāršuma slēpjas patiesa māksla un zinātne.

Lai pagatavotu patiesi garšīgu un izteiksmīgu zupu, nepieciešamas ne tikai pareizās sastāvdaļas, bet arī precīzas receptes ievērošana un rūpīga gatavošanas tehnika.

Taču pat pieredzējušiem pavāriem reizēm gadās kļūdas. Viens no biežākajiem negadījumiem ir pārāk trekna buljona iegūšana. Tas var notikt, ja zupā tiek izmantota taukaina gaļa vai ja buljonā nav pareizi noņemtas taukainās putas. Šādā situācijā zupa var kļūt neapetīkama un pat neēdama.

Par laimi, pastāv vienkāršs un efektīvs risinājums šai problēmai – ledus gabaliņi! Jā, jūs pareizi dzirdējāt – ledus gabaliņi var palīdzēt glābt jūsu zupu no taukainības.

Lasi arī: Lēta metode no vecmāmiņas. Stādot tomātus, pievienojiet šo tableti bedrē, un tomātu skaits uz krūma kļūs daudzkārt lielāks

Kā tas darbojas?

Pievienojot ledus gabaliņus vārāmajai zupai, tiek strauji pazemināta buljona temperatūra. Šī temperatūras pazemināšanās liek taukiem sarecēt un kļūt cietākiem. Tad taukus kļūst vieglāk noņemt no virsmas ar karoti vai sietiņu.

Kā lietot ledus gabaliņus zupas taukainības samazināšanai:

  1. Kamēr zupa vārās, pievienojiet tai 2-3 ledus gabaliņus.
  2. Pagaidiet dažas minūtes, lai ledus izkustu un buljona temperatūra pazeminātos.
  3. Ar karoti vai sietiņu noņemiet no virsmas sarecējušos taukus.
  4. Ja nepieciešams, atkārtojiet 1. un 2. darbību, līdz zupa ir atbrīvota no liekā taukuma.

Citas piezīmes:

  • Vislabāk ir izmantot saldūdens ledus gabaliņus, lai zupa nezaudētu garšu.
  • Ne pievienojiet zupai pārāk daudz ledus, jo tas var atšķaidīt buljonu un padarīt to mazāk garšīgu.
  • Ja jūsu zupa ir ļoti trekna, var būt nepieciešams atkārtoti pievienot ledus gabaliņus un noņemt taukus.

Secinājums:

Ledus gabaliņi ir vienkāršs, bet efektīvs rīks, kas var palīdzēt glābt jūsu zupu no taukainības. Nākamreiz, kad gatavojot zupu, pamanīsiet, ka buljons ir kļuvis pārāk trekns, nevilcinieties izmēģināt šo metodi. Jūs būsiet pārsteigti, cik labi tā darbojas!

Leave a Comment