Kādus produktus ir vērts iepirkt vairumā, lai nākotnē ietaupītu naudu?

Nav noslēpums, ka labāk ir iegādāties produktus vairumā. Gadās, ka ieraugi kādu vilinošu akciju un nopērc trīs pārtikas kalnus. Cik kauns ir šķirties no viņiem pēc derīguma termiņa beigām! Nevis ietaupījums, bet kaut kāda sabotāža. Saskaņā ar oficiālajiem datiem no Feeding America, amerikāņi vien gadā izšķērdē 60 miljonus tonnu pārtikas. Esiet droši, mēs neatpaliekam no viņiem. Tomēr no tā var izvairīties, ja koncentrējaties uz produktu glabāšanas laiku.

Un tagad ir laiks, kad vēlaties būt gatavs jebkam . Skatoties uz cenu kāpumu svarīgākajiem produktiem, nē, nē un pat padomājiet par piegādēm. Tomēr ne visi produkti tam ir piemēroti, un pat konservi nav tik vienkārši, kā šķiet no pirmā acu uzmetiena. Zemāk jūs atradīsiet sarakstu, kurā produktu glabāšanas laiks ir 2 gadi, 5-10 gadi un pat gadsimti.

Produktu glabāšanas laiks, ko varat droši iepirkt vairumā

Pirmkārt, jāuzsver, ka svarīgi ir arī nosacījumi. Piemēram, beztaras produktus, piemēram, graudaugus, vislabāk uzglabāt sausā vietā. Un, ja jums izdodas atrast foršu vietu, ņemiet vērā, ka jūsu personīgais pārtikas seifs ir gatavs.

Neierobežots produktu derīguma termiņš: medus, sāls, soda

Sāksim ar produktiem, kurus var saukt par mūžīgiem. Ja medus, cukurs, sāls un soda tiek turēti prom no saules gaismas un mitruma, tie kalpos gadu desmitiem. Piemēram, medus, kas atrasts seno ēģiptiešu kapu izrakumos, joprojām ir ēdams. Jā, tas ir izkristalizējies, taču tas nenozīmē, ka to nevar atjaunot sākotnējā izskatā, karsējot ar nedaudz ūdens. Tas viss attiecas uz antibakteriālajām īpašībām.

Lasi arī: Lēta metode no vecmāmiņas. Stādot tomātus, pievienojiet šo tableti bedrē, un tomātu skaits uz krūma kļūs daudzkārt lielāks


Baktērijām ir nepieciešams mitrums, bez tā tās nevar izdzīvot. Gan sāls, gan cepamā soda izvelk mitrumu no vides. Nav brīnums, ka sāli senatnē izmantoja gaļas un zivju konservēšanai. Un medū skābuma koncentrācija ir tik augsta, ka pat visnoturīgākās baktērijas to nevar izturēt. Ja medus sabojājas, tas atrodas tikai virspusē, saskaroties ar gaisu. Tāpēc jums tas rūpīgi jāaizver un jāuzglabā tumšā vietā.

Turpinājums nākošajā lapā… 

Leave a Comment