Kaimiņš pastāstīja kā uzglabāt kartupeļus, lai tie nebojātos visu ziemu

Vēl viena kļūda ir tā, ka saimnieki trūcīgi izmet bojātos vai sabojātos kartupeļus. Ja tas netiek ātri izmests vai apēsts, infekcija pāries uz visu ražu. Tāpēc lieki neriskējiet, bet izvēlieties uzglabāšanai tikai veselus kartupeļus.

Vislabāk kartupeļus uzglabāt pagrabā. Vēsā un tumšā vietā produkts nerada solanīnu, toksisku vielu, kas ir daudz zaļos bumbuļos. Kā pēdējo līdzekli kastes ar bumbuļiem varat glabāt uz balkona, nepieciešamības gadījumā tās izolējot ar vecām segām vai drēbēm.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka optimālā temperatūra kartupeļu uzglabāšanai svārstās no +1 līdz +3 grādiem. Ja temperatūra ir zemāka, tad kartupeļi sasalst un kļūs saldi, ja augstāka – dīgst. Tāpēc kartupeļus pēc žāvēšanas ievieto vēsā telpā. Pretējā gadījumā kartupeļi sāks dīgt.

Pieredzējuši dārznieki kartupeļus žāvē vienu dienu saulē un 2 dienas ēnā. Lai novērstu peļu un kailgliemežu apciemojumus, trauka apakšā ar kartupeļiem liek svaigas vērmeles, un, lai noņemtu lieko mitrumu, tos “izrotā” ar priežu skuju zaru virsū.

 

Ja vietas ir maz, saimnieki citus dārzeņus uzglabā kopā ar kartupeļiem, taču tas bieži noved pie postošiem rezultātiem. Fakts ir tāds, ka jūs varat uzglabāt bietes tikai ar kartupeļiem, kas ir uzlikti virsū un absorbē lieko mitrumu. Jebkuri citi dārzeņi (arī kāposti un burkāni) sabojājas, un tas slikti ietekmē pašu kartupeļu stāvokli.

 

Patiešām, šis produkts ir pelnījis īpašu piesardzību. No konservētiem bumbuļiem varat pagatavot daudz gardu ēdienu pēc receptēm no dažādām pasaules malām, piemēram, kartupeļu biezeni portugāļu gaumē.

Tagad jūs zināt, kur un kādos apstākļos uzglabāt kartupeļus. Vai arī jums ir savs noslēpums, kā uzglabāt ražu? Pastāstiet mums komentāros.

Leave a Comment