Kāpēc Tev vajadzētu kādu sasmīdināt?

Ja tu vēlies uzzināt kāda noslēpumus, liec viņam smieties. Saskaņā ar jaunāko žurnāla „Human Nature” pētījumu, smiekli  ļauj cilvēkiem ātrāk atraisīties un bieži vien dalīties intīmās un pat mulsinošās detaļās no savas dzīves.

Pēc videoklipu noskatīšanās, studentiem tika uzdots uzrakstīt nelielu aprakstu par sevi  citiem grupas locekļiem. Kā beigās izrādijās, tie kas bija skatījušies komēdiju atklāja par sevi daudz personiskākus sīkumus salīdzinot ar tiem kas bija labā noskaņojumā vai neitrālā noskaņojumā. Tie kas bija skatījušies jautro videoklipu, uzrakstīja tādas lietas, kā piemēram, „janvarī es salauzu atslēgas kaulu krītot no deju stieņa” vai „puse no manām mīļākajām filmām ir (apkaunojoši) Disneja filmas”, „es pašlaik dzīvoju netīrība (kopā ar peli!)”. Salīdzinot pārējās divas grupas iekļāva detaļas, kas bija salīdzinoši garlaicīgas: „Es esmu no Čeltnemas” vai „Man patīk ēst dažādu valstu ēdienus”.

Grejs un viņa komanda apgalvo ka smiekli ir sava veida „sociālais lubrikants”. Smiekli veicina endorfīna aktivitāti un sociālo saišu veidošanos, smiekli var izraisīt vēlmi atklāt par sevi intīmas dzīves detaļas, tāpēc ka endorfīna opioīds atslābina cilvēku. Tā ir patiesība, smiekli rada brīvāku atmosfēru un samazina vēlmi aizsargāt sevi.

Tas ir svarīgi, jo atļauties būt viegli ievainojamam un patiesam ar tikko iepazītu cilvēku ir viens no visdrošākajiem veidiem kā radīt draudzīgas jūtas starp svešiniekiem. Šajā pētijumā netika pārbaudīta draudzības iespējamība, bet tā autori ir visai droši parliecināti, ka smiešanās var kalpot par ceļu uz jaunas draudzības sākumu. Lai atrastu jaunus draugus vajag tikai kopīgi pasmieties!

Avots: realsimple.com

Leave a Comment