Kariņš atzīst, ka Co**d-19 risināšanā ir pieļautās šādas kļūdas; Šis ir sabiedrības atspulgs

Premjers uzsvēra, ka valdība sastāv no ievēlētiem politiķiem, un tā ir sabiedrības atspulgs.

Viņš akcentēja, ka arī sabiedrībā nav bijis viennozīmīgas nostājas attiecībā pret šo krīzi – pastāvīgi bijuši cilvēki, kas Pand***ju noliedza, vai uzskatīja, ka nekādus ierobežojumus nekādā gadījumā nevajag.

Tāpēc valdībai visu laiku bija jābūt starp divām galējībām, meklējot labāko risinājumu, ņemot vērā visas intereses, ziņo jauns.lv

Lasi vēl: 5 vēstījumi no sargeņģeļa, kuri palīdzēs jums noteikt dzīves mērķi

“Tas ir šausmīgi liels izaicinājums. Melotu, ja teiktu, ka esam nekļūdīgi strādājuši, bet varu teikt, ka katru brīdi pieņēmām tādus lēmumus, kas tobrīd bija iespējami un tika uzskatīti par labākajiem,” sacīja valdības vadītājs.

Kariņš atkārtoti uzsvēra, ka galvenais Pand***jas apkarošanas paņēmiens ir vakcinēšanās. “Ir divi veidi, kā apkarot vīrusu. Viens variants ir, un, izskatās, ka tikai Ķīna to tagad piekopj, – kad parādās viens saslimšanas gadījums, tiek noslēgta visa sabiedrība.

Pārējā pasaule pieļauj, ka ir zināms saslimstības līmenis, bet cenšas pasargāt cilvēkus ar vakcinēšanos, sejas maskām, distancēšanos, pulcēšanās ierobežojumiem,” stāstīja premjerministrs, piebilstot, ka pie šādas stratēģijas pieturēsies arī valdība.

“Diemžēl ir pierādījies, ka tad, kad vakcinēšanos uzliek par pienākumu, cilvēki iet vakcinēties. Citās sabiedrībās, piemēram, Dānijā, cilvēkiem tika piedāvāta brīvprātīga vakcinēšanās un visi stājās rindā pēc potēm – īpaši seniori, raksta jauns.lv

Latvijā redzējām, ka apmēram puse sabiedrības bija gatava brīvprātīgai vakcinēšanai, bet diemžēl otrai pusei bija jāpieņem tas kā pienākums. Un tas darbojas,” vērtēja politiķis.

Kariņš norādīja, ka, ja Co**d-19 izplatība atkal pieaugs un situācija būtiski pasliktināsies, valdība varētu apsvērt sekot Austrijas piemēram Sli**bas apkarošanā.

COMMENTS

Leave a Comment