Kariņš nāk klajā ar īpašu paziņojumu visiem, kuri uzskata ka šī brīža cenas ir par augstu!

Atbalsta pasākumus nākamajā apkures sezonā, kam valdība ieplānojusi 350 miljonus eiro, plānots finansēt no palielinātajiem valsts budžeta ieņēmumiem, kas radušies lielās inflācijas ietekmē, un aizņemtās naudas, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. 

Politiķis skaidroja, ka patlaban gan vēl nav skaidrs, cik lielā mērā papildus tēriņus varēs segt ar budžeta papildus ieņēmumiem un cik daudz vajadzēs aizņemties.

“Gads vēl ir tikai pusceļā. Tuvojoties rudenim, mēs labāk sapratīsim, cik no šī varēs segt mūsu budžeta pārpildīšanās un cik būs jāaizņemas Valsts kasei,” sacīja premjers, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Ezotēriķi paredzēja, ka tuvākajā nedēļā 2 zodiaka zīmes piedzīvos smagus pārbaudījumus dzīvē

Kā ziņots, valdība otrdien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) informatīvo ziņojumu “Par atbalsta pasākumiem energoresursu cenu un vispārējās inflācijas pieauguma ietekmes mazināšanai mazaizsargātajām iedzīvotāju grupām”, tādējādi vienojoties par atbalsta pasākumiem šajā apkures sezonā – no šā gada 1.oktobra līdz nākamā gada 30.aprīlim – indikatīvi 350,2 miljonu eiro apmērā.

Pēc valdības sēdes labklājības ministrs Gati Eglītis (K) žurnālistiem norādīja, ka pašlaik minētie 350,2 miljoni ir tikai aptuvenais finansējums, kas potenciāli varētu mainīties, nākot tuvāk apkures sezonai, ņemot vērā, ka mainās, piemēram, tarifi par centralizēto siltumenerģiju, raksta nra.lv.

Lielākais atbalsts paredzēts mazsaizsargātajām iedzīvotāju grupām – personām ar zemiem ienākumiem, kā arī senioriem, cilvēkiem ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušajiem un ģimenēm, kurās ir bērns ar invaliditāti. Plānota mājokļa pabalsta pieejamības paplašināšana, valsts sociālo pabalstu piešķiršana noteiktām sociālajām grupām un kompensācija mājsaimniecībām par energoresursiem.

Leave a Comment