Kārtīga izrunāšanās spēj satuvināt un padarīt stiprāku ģimeni

Ilgu laiku uzskatīja, ka ideālas ģimenes ir tās, kurās nav ķildu. Taču tagad vācu psihologi apgalvo, ka ķildas ir pat nepieciešamas, ka tās ģimeni tikai stiprina.

Ne velti tautā saka: “Kas mīlējas, tas ķīvējas”. Izrādās, strīdi palīdz atsvaidzināt partneru attiecības, paglābj cilvēkus no monotonas ikdienas un rosina interesi vienam par otru. Ja laulātie apzināti izvairās no ķildas, viņu jūtas ātri vien var apdzist. Turklāt vairums pāru apgalvo, ka pašas maigākās attiecības viņiem mēdz būt tieši pēc ķildas.
Psihologi to skaidro ar to, ka strīda laikā cilvēki atbrīvojas no uzkrātām negatīvajām emocijām, izlādējas un pēc tam jūt atvieglojumu. Pats sliktākais gan veselīgai, gan savstarpējām attiecībām ir – krāt neapmierinātību un īgnumu sevī.

Lasi arī: Pētījums: Nevajadzīgu preču iegāde atlaižu un akciju laikā būtiski ietekmē mājsaimniecību budžetu

Izrādās, tieši ķildas laikā precētie mācās pielāgoties viens otram un apmainās ar informāciju. Proti, katrs no viņiem liek partnerim saprast, ko tieši un cik lielā mērā no partnera vēlas. Turpmāk, lai izvairītos no nesaskaņām, partneri cenšas no analoģiskām situācijām izvairīties, un pateicoties tam ģimenē iestājas saticība.
***

Laimīga laulība sākas tad, kad mēs apprecam to, kuru mīlam, bet tā plaukst un zeļ tikai tad, kad mēs mīlam to, kuru apprecējām.

Avots: dzivei.lv

Leave a Comment