Kas ir svarīgākā nianse svara zaudēšanā?

Ir tāds realitātes šovs “Lielākais zaudētājs” jeb “The Bigest Loser”, kas ir populārs skatītāju aprindās, jo ir interesanti skatīties kā cilvēki cīnās ar sevi un audzina savu raksturu. Pieļaujams, ka daudziem šova skatītājiem tas kļūst par iedvesmu, lai rūpētos par savu ķermeni.

Tomēr, tur ir parādīts pārlieku liels uzsvars uz intensīvajiem, brutālajiem treniņiem, jo patiesībā, ja tu vēlies atgūt normālu ķermeņa svaru, daudz svarīgāk ir mainīt savu ēšanas paradumus jeb ēst mazāk.

Padomājiet: vīrietis, kurš uzņem dienā 1000 kalorijas virs nepieciešamā daudzuma, bet intensīvi sporto, lai daļu enerģijas iztērētu. Tomēr fiziskās aktivitātes patērē mazāk enerģijas, nekā mums gribētos ticēt. 30 minūšu skrējiens vai peldēšana sadedzina aptuveni 350 kalorijas un daudzi cilvēki to dara tikai pāris reizes nedēļa, tad divas reizes nav jāmin, kur paliek pārējā enerģija.

Mediji slavina fiziskās aktivitātes, kas ir ļoti labi, bet aizmirst pieminēt, ka ir arī vienkārši jābeidz stumt kuņģī visu ko un kad iegribas. Kuņģim nevajadzētu kļūt par miskasti, kurā tiek mests viss, kas pagadās pa rokai. Cilvēki var sākt nodarboties ar sportu, bet uzlabojumu nebūs, ja viņi turpinās ēst tādā pašā daudzumā.

Lasi arī: Melisa Makkārtnija iesaka vieglāko veidu, kā nomest svaru

Pie tam, pēc fiziskām aktivitātēm mēdz palielināties apetīte un cilvēkiem patīk arī sevi “atalgot” par izturēto treniņu, tāpēc apēd kādas pankūciņas, tad arī tēja un cepumi ieslīd kuņģī, kas turpinās līdz vēlākai vakara stundai. Pēc šāda scenārija, cilvēks neredz uzlabojumus, tāpēc vispār atmet ar roku fiziskām aktivitātēm un paliek mājās sevi “atalgojot” par pieņemto lēmumu.

Avots: nytimes.com

Leave a Comment