Kas ir veselīgāk – zaļā tēja vai kafija?

caffeine-content-in-green-tea-vs_0

1.Kafija pret tēju – uzturvērtība un ieguvumi

Gan kafija gan zaļā tēja mazina risku saslimt ar 2. grupas diabētu, taču kafija šeit gūst pārākumu – ir pierādīts, ka kafijas spēcīgā iedarbība var mazināt 2.grupas diabēta risku par 30-50%! Tāpat, ņemot vērā, ka kafija satur vairāk kofeīna, tā var efektīvāk pasargāt no Pārkinsona Sli**bas attīstības – līdz pat 60%! Pastāv uzskats, ka kafija var mazināt risku saslimt ar vēzi un pagarināt dzīves ilgumu, taču tas vēl nav zinātniski pierādīts.

Zaļā tēja toties ir labāka, ja tev ir jūtīgs kuņģis – zaļā tēja to nekairinās. Ņemot vērā, ka kofeīns zaļajā tēja ir krietni mazāk, tad cilvēkiem ar augstu As**sspiedienu ir ieteicams dzert zaļo tēju kafijas vietā. Tāpat zaļā tēja liks izjust sāta sajūtu, kas ir svarīgi cilvēkiem, kas vēlas nomest liekos kilogramus – kafija šajā ziņā darbosies pretēji, jo kairina kuņģi. Zaļā tēja palīdzēs samazināt arī holesterīna līmeni asinīs.

2.Metabolisms un mutes Vese***a

Zaļā tēja uzlabo vielmaiņu līdz ar to, palīdz zaudēt liekos kilogramus, toties kafija sniedz papildus enerģiju, kas savukārt var likt cilvēkam justies mundrākam un pievērst fiziskām aktivitātēm.

Zaļā tēja cīnās ar baktērijām, kas savukārt nozīmē, ka elpa būs daudz svaigāka kā tad, ja dzersi kafiju. Tāpat zaļā tēja cīnās ar vairākiem vīrusiem, kas var izraisīt saaukstēšanos, līdz ar to, zaļā tēja ir īpaši vērtīga tad, kad apkārt visi slimo.

3.Secinājums

Abiem dzērieniem ir savas stiprās puses, tāpēc tev pašai/pašam ir jāizvēlas, kas tev ir nepieciešams un sirdij tuvāks. Ja tev, piemēram, garšo gan zaļā tēja, gan kafija vienlīdz labi, tad vari dzert, protams abus, taču der paturēt prātā, ka nevajadzētu šos dzērienus uzņemt litriem, jo kā vēsta teiciens – kas par daudz, tas par skādi!

Leave a Comment