Kas notiek, ja tu ar varu spied pumpas – pēc šī izlasīšanas tu tā vairs nedarīsi!

untitled

Melnie komedoni (poru aizsprostojums ar melnu punktiņu)

Šīs pumpas ir plakanas un izskatās kā ar melnumu aizsprostotas poras. Šīs pumpas spiežot nesāp un ir vairāk vizuālas, nekā jūtamas.

Baltie komedoni (parasts poru aizsprostojums)

Šīs pumpas ir nelielas un tām ir balts izcilnītis, no ārpuses tām nav redzama atvēruma. Tās nav pārāk sāpīgas, toties tās veido jūtamu izcilni uz ādas un ir labi saskatāmas.

Papulas (sarkanas pumpas)

Parasti tās ir miesas krāsā vai sarkanas, ar izcilni. Tajās nav redzamu strutu vai šķidruma. Papulas ir mazākas par pieciem milimetriem diametrā. Dažkārt tās mēdz būt sāpīgas, bet citreiz nesāpīgas.

Lasi vēl: Dabīgi veidi, kā atbrīvoties no pinnēm mājas apstākļos – ērti un vienkārši!

Pustulas (sarkanas pumpas ar strutu kamoliņu)

Pustulas ir cietas pumpas, kas ir pildītas ar strutām. Sākumā tās ir sarkanas ar dzeltenīgu virspusi, bet vēlāk tās pārklājas ar cietāku virskārtu. Tajās var ieraudzīt strutas, kā arī pumpas ir sāpīgas, kad tām pieskaras.

Kādēļ nevajadzētu spiest pumpas?

Akne izraisa ādas savilkšanos apkārt porām, tādējādi porās tiek iesprostots iekaisums. Akne turpina iekaist un vairoties, bet tā neparādās ādas virspusē.

Izspiežot pumpu, tiek traumētas poru sieniņas. Ķermenis signalizē par iekaisumu un aknes baktērijas nonāk As**sritē, kur tās rada vēl lielāku iekaisumu. Kā arī, izspiežot no pumpas strutas, pāri bojātajai ādas kārtai izveidojas jauna virskārta, kura iesloga baktērijas ādas iekšpusē. Pēcāk nepatīkamas pumpas vietā parādās cista vai ļoti sāpīgā nodula. Tieši tādēļ nevajadzētu pašrocīgi spiest pumpas.

Avots: wittyfeed.com

Leave a Comment