Kas pastiprina mūsu imunitāti?

Kas novājina mūsu aizsargspējas?

Galvenais iemesls patiesībā visai banāls. Tas ir nepareizs dzīves veids, tajā skaitā kaitīgie ieradumi – pīpēšana, dzeršana, kā arī miega trūkums, patstāvīgs stress un neveselīga pārtika. Agri vai vēlu tas sāk atstarosies uz imūno sistēmu, kurā tajā brīdī notiek sabrukums. Šī iemesla dēļ tiek atvērts ceļš baktērijām un kaitīgiem vīrusiem.
Pievērsiet uzmanību, ka neliels daudzums patogēno mikrobu imunitātei nekaitē. Tādā gadījumā šie mikroorganismi palīdzēs organismu noturēt tonusā. Uz tā rēķina notiek kaut kas līdzīgs vakcinācijai un organisma aizsargspējas tiek norūdītas. Tāpēc maniakāla bērnu rotaļlietu, knupīšu un mantu sterilizācija un antibiotiku lietošana pie katras šķaudīšanas ir drošs ceļš izaudzināt slimīgu un alerģisku bērnu. Nesagatavota imūnā sistēma nevar dod pretestību agresīviem ārējiem faktoriem.

Ar tālāk minēto iemeslu, mēs diemžēl ne vienmēr esam spēcīgi kaut kādā veidā cīnīties. Tā ir ārējas vides ietekme uz mums. Vai jūs elpojat tīru gaisu, dzerat tīro ūdeni un uzturā lietojat ēdienu, kas nesatur ķīmiskas vielas? Nebaidāmies mēs no rudens un ziemas!

Kā nesaslimt bīstamu vīrusu laikā un piedzīvot šo periodu bez iesnām, klepus un temperatūrās? Stipriniet savu imunitāti! Lai, rudens-ziemas-pavasara periods būtu veiksmīgs!

Labi izgulieties, neaizmirstiet atpūsties un labi paēst – Tie ir trīs paši galvenie principi. Nekas grūts vai ne? Gluži otrādi.

Sapņojot mūsu organismā notiek laimes hormona izdalīšanās. Viņš palīdz stiprināt mūsu organisma aizsargspējas. Izgulējies un atpūties organisms lieliski vada par mūsu resursiem. Telpa, kurā jūs guļat obligāti jāizvedina – dienas laikā, kā arī pirms miega.

Novērojiet, lai ēdiens būtu pietiekami bagāts ar vitamīniem un uzturvielām. Labākā izvēle – svaigie augļi un dārzeņi(rekomendējams, greipfrūts, apelsīns, citrons, kivi, hurma; baltie kāposti tajā skaitā skābētie, brokoļi, tomāti, saldie pipari), dažādi zaļumi( īpaši pētersīļi), putras, netreknas zivis. Labi palīdz stiprināt imunitāti tēja ar pīlādžu ogām vai rožu tēja(uz verdošas ūdens glāzes karote kaltētu ogu vai ziedu ). Un, protams, saaukstēšanās sezonā nedrīkst aizmirst par sīpoliem un ķiplokiem bieži lūdziet tos ciemos sev uz galda.

 

Brīnišķīgi, ja kopš vasaras jūs gatavojat svaigu ogu krājumus – piemēram, dzērvenes, brūklenes, mellenes, un melnas jāņogas.

 

Vienmēr apģērbu izvēlaties vadoties pēc laika apstākļiem – lai nesalstu, un nesakarstu. Gan viens, gan otrs slikti ietekmē organismu.

Bet, norūdīt organismu jūs mīlat? Nē? Tad mēģiniet vienreiz! Paies kāds laiciņš un jums iepatiksies, un atklāti brīnīsieties kā jūs varējāt dzīvot bez tā. Katru dienu ejiet pa 5-7 minūtēm kontrasta dušā. No rīta tas tiešam uzmundrina.

Biežas pastaigas svaigā gaisā. Jā-jā pat ziemā: tas lieliski palīdzēs paaugstināt jūsu organisma aizsargspējas. Veltiet tam minimums 30-60 minūtes diena. Ļoti labi, ja jums ir iespēja pastaigāt vai paskriet svaiga gaisā, piemēram savā pagalmā, piemājas dārzā vai pilsētas parkā.

Kustēties, kustēties, un vēlreiz kustēties.

 

Kustība- ir dzīvība! Kad jūs kustaties, laiks skrien ātrāk un dzīve kļūst spilgtāka, un cik daudz jūs paspējat! Galvenais – fiziska aktivitāte palīdz imūnoglobulīna izstrādei un aizsargā šūnas.

Ja ir nepieciešamība, varat lietot polivitamīni, kas stiprina imunitāti.

   Atcerieties, ka ārstnieciskos imunmodulatorus labāk patstāvīgi sev neizrakstīt. Tas neatņems daudz laika aiziet pie ārsta uz konsultāciju, bet jūs vismaz sev nenodarīsiet pāri.

Eksistē arī ārstniecisko augu lapu izvilkumi, kas paaugstina imunitāti, piemēram, no Ehinacejas, un Ginka saknes, bet pirms lietošanas vajag apspriesties ar ārstu.

Lasi arī: 6 svarīgi jautājumi un atbildes par imunitāti / imūnsistēmu

Un protams, dzīve nekādi nevar iztikt bez psiho emocionālas stabilitātes.

Esiet optimistiski noskaņoti, veltiet vairāk laika relaksācijai un emocionālas spriedzes noņemšanai. Pozitīva noskaņa palīdz izdalīt interferonu, kura dēļ organisms vieglāk tiek gala ar infekcijām. Pēc darba atnāciet mājas ieslēdziet atslābinošu mūziku, apgulieties uz dīvāna,  gar sāniem nolieciet rokas, aizveriet acis padomājiet par patīkamām lietām. Novērojiet elpošanu vai tā jums ir mierīga un dziļa. Pāries viss dienas laikā sakrātais nogurums, jūs sajutīsiet spēku un neļausiet stresam novājināt jūsu imunitāti!

 

 

Avots: allwomens.ru 

 

Leave a Comment