6 svarīgi jautājumi un atbildes par imunitāti / imūnsistēmu

Tiek uzskatīts, ka rudenī jums īpaši jāstiprina imūnsistēma. Tomēr ar šo tēmu ir daudzi mīti, kurus ir pienācis laiks atmaskot!

Imunitāte sāk veidoties intrauterīnās attīstības laikā. Tas pasargā mūs no mikrobiem, audzēja šūnām, parazītiem. Šodien ir modē rūpēties par mūsu veselību, bet lielākā daļa no mums to dara nepareizi.

Vai zīdaiņiem ir nepieciešama sterilitāte?

Tas ir pārspīlēts, ko nosaka norūpējušos vecāku vēlēšanās apdrošināties. Faktiski mazulim ir pietiekami ar atbilstību vienkāršākajiem higiēnas noteikumiem. Bet sterilitāte ir pat kaitīga – tas kavē imunitātes attīstību. Galu galā imunitāte pret kādu konkrētu slimību tiek veidota, veicot vakcināciju, kas liek organismam attīstīt nepieciešamās antivielas un “atcerēties” šo reakciju.

Ko dara tīrības cienītāji? Sterilizē bērnu traukus, apstrādā visas virsmas ar antiseptiķiem, bezgalīgi mazgā rotaļlietas. Bet tas ir tas, kā izzūd mikrobi, kam bērnam ir jāveido imunitāte. Turklāt rodas vieta, lai radītu bīstamākus, patogēniskus mikroorganismus, kas izturīgi pret antiseptiķiem.

Lasi arī: Par kādu vīru sapņo sievietes, atkarība no viņas Zodiaka zīmes?

Notīriet traukus, ir pietiekami, apliet ar vārošu ūdeni, veikt parasto telpu mitro tīrīšanu un ventilāciju – tas ir pietiekami bērna Vese***ai. Un, ja jūs pievienojat norūdīšanos – veiciet soli ceļa uz veselīgas imunitātes veidošanos.

Vāja imunitāte paver ceļu uz visām slimībām?

Tas tā nav, jo dažas Sli**bas attīstās, neiesaistot imūnsistēmu. Un laika gaitā vājina to. Piemēram, diabēts. Daudzu slimību attīstībā vāja vietējā imunitāte spēlē tikai “pēdējās puzles” lomu attēlā. Tas ir gadījumā ar kuņģa čūlu: viss sākas ar kuņģa sulas skābuma pārkāpumu.

Vai alerģija ir imunitātes problēmu pazīme?

Dažādi cilvēki reaģē atšķirīgi uz tiem pašiem produktiem. Piemēram, kāds smaržīgos citrusaugļus izmanto ar lielu daudzumu baudas, savukārt citi cieš no alerģijas simptomiem, pamēģinot mazu gabalu. Daudzi vaino šajā problēmā vāju imunitāti, bet tas ir tikai mīts!

Lasi arī: Septiņi dabas preparāti, kas stiprina imunitāti

Tā nav vāja imunitāte, bet pārmērīga aizsargājošu antivielu ražošana. Alerģisks organisms uzskata noteikto produktu par “agresoru” un nolēma “spēlēt droši”, cīnoties pret to, izšķīdinot asinīs nesasniegtu antivielu daudzumu. Šāda reakcija var rasties veseliem cilvēkiem ar labu imunitāti – katram ir savi alergēni.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment