Kļūdas, kas noved pie svara pieauguma


Nervozēšana

Nesenā pētījumā, kuru publicēja žurnāls „Appetite”, ir atklāts, ka domāšana vien par saspringtiem notikumiem nākotnē, var palielināt tavu ēstgribu, jo asinīs pastiprināti izdalās grelīns jeb izsalkuma hormons. Koncentrējies labāk uz to, ko tu dari, nevis satraucies par notikumiem pagātnē vai par to, kas notiks nākotnē.

Ēdienreižu izlaišana

Nebeidzama darāmo lietu saraksta vidū, mēs visas esam domājušas: „Esmu pārāk aizņemta, lai ēstu!” Tomēr ēdienreižu izlaišana var palēnināt vielmaiņu un izraisīt pastiprinātu vēlmi ēst vēlāk (un tu apēdīsi daudz vairāk vēlāk).Un, vēl jo sliktāk, zemā cukura līmeņa dēļ tavs darbs tev šķitīs vēl grūtāks un saspringtāks.

Emociju vadītā ēšana

Vai nu tu pieķeries milzu picai visbeidzot pulksten desmitos vakarā, kad attopies, ka neesi ēdusi visu dienu, vai arī brokastīs, pusdienās un vakariņās ēd ceptus ēdienus, ēšana emociju iespaidā padara tevi vēl vairāk – nevis mazāk – emocionālu.

Skopošanās ar miegu

Tev kārtīgs miegs ir nepieciešams ne tikai tāpēc, lai nākamajā dienā varētu tikt galā ar stresa situācijām; miegs var arī novērst svara pieaugumu, veicinot veselīgu vielmaiņu un novēršot pārāk daudzu tauku uzkrāšanos tavā ķermenī, kā arī miegs paaugstina paškontroli.

Pārsteidzīgu lēmumu pieņemšana

Nenodies uz lielveikalu, kad esi satraukta. Stresa dēļ tu vairs nepieņem labus lēmumus, jo tas tavas smadzenes jau ir nodarbinājis ar citām lietām, kā tas ir noskaidrots Hārvarda Universitātes pētījumā. Ja tev ir jādodas iepirkties, jau pirms tam sagatavo nepieciešamo produktu sarakstu, lai tev būtu mazāks kārdinājums veikt impulsīvus pirkumus.

Kofeīna pārdozēšana

Kafija var būt ļoti noderīga, kad esi ļoti nodevusies dažādiem darbiem, taču paļaušanās uz kofeīnu vien enerģijas gūšanai var radīt daudzus negatīvus efektus. Pētījumā, kas ir publicēts žurnālā „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, atklājies, ka, dienā izdzerot vairāk par piecām vai sešām kafijas krūzēm, tiek veicināts svara pieaugums un var rasties problēmas ar insulīnu. Turklāt, ja šie kafijas dzērieni ir papildināti ar cukuru un saldo krējumu, tu ātri vien varētu pārsniegt ieteicamo dienas uzņemamo kaloriju daudzumu tikai no dzērieniem vien.

Treniņa izlaišana

Mēs zinām, ka tev nav laika. Tomēr atrodot laiku, tu mazināsi savu saspringumu. Pat vingrošana „piespiedu kārtā” var tev iztrūcināt nemieru un stresu saskaņā ar Kolorādo Universitātes Bolderā pētījumu. Turklāt šī izsvīšana var palīdzēt nodedzināt kalorijas nemainīga svara saglabāšanai, neraugoties uz stresu.

Nenomierināšanās

Ignorējot stresu, saucot to par „normālu” vai cenšoties vienkārši ar to samierināties, stress nepazudīs. Īstenībā Kentuki Universitātes pētījumā ir atklājies, ka iemācīšanās iegrožot stresu ir daudz būtiskāka svara zaudēšanai par iemācīšanos, kā pareizāk ēst.

 

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

Leave a Comment