Ko darīt, ja vīrietis Jums ir uzsēdies uz kakla?

Parunāsim par to, kā nepieļaut, lai patiesi mīļotais cilvēks nejauši nekļūst par „izmantotāju”, un nesaprotot savu atbildību pret sievieti, kura rīkojas tīri instinktīvi. Par tādu, kas pamudina uz to, lai sieviete rūpējas par savu mīļoto un dod visu, ko parasti vīrietis meklē sievietē.

Nosakām prioritātes

Ļoti labi, ja Jūs atrodaties Jūsu savstarpējo attiecību sākumā, kamēr nav izveidots ierastais algoritms, kad jau iepriekš ir zināms, kas un par ko atbild. Tāpēc pamēģiniet akurāti un prātīgi noteikt sievietes un vīrieša prioritāšu spektru, kas ļauj katram no jums būt par „ekspertu” noteiktā jomā. Piemēram, centieties no paša sākuma likt saprast savam mīļotajam, ka tagad tikai viņa kompetencē būs jautājumi, kas saistīti ar remontu dzīvoklī, gan sīko (iesist naglu, pakārt plauktiņu, ielikt slēdzeni), kā arī nopietno, kad būs jārisina jautājumi ar remontbrigādi.

Bez tam, ir jāliek vīrietim sajust, ka viņa vārds būs vienmēr pēdējais, lemjot jautājumus, kas attiecas uz sadzīves tehnikas un jebkuras citas tehnikas iegādi.

Un vēl ir jāiemācas cienīt viņa vīrieša intereses un aizraušanos, vai nu makšķerēšana, medības, vai arī, futbola vai hokeja spēļu skatīšanas. Tieši tas viņam dod sajūtu, ka viņš pieder īstu vīriešu pasaulei, un sievietei praktiski vietas tur nav.

 

Ja ir gadījies tā, ka vīrietis ar jebkādiem paņēmieniem cenšas ērti iekārtoties uz jūsu pleciem, cerot, ka tieši tur viņam ir īstā vieta, nāksies nopietni izanalizēt viņa uzvedības iemeslus.

Pirmkārt, iespējams variants, ka uzvesties kā patērētājam viņu ir iemācījusi mamma, no pašas bērnības viņu aprūpējot. Tādā gadījumā „bērniņš” sāk uzskatīt, ka viņa paša ģimenē viss būs pa vecam, un sieviete, kas viņam atrodas blakus izdarīs burtiski visu viņa labā un viņa vietā.

Otrkārt, jūs pati ļāvāt vīrietim sākt izmantot savu labsirdību. Kāpēc? Vienkārši baidoties, ka viņš izdarīs visu nepareizi. Vai arī neuzticoties viņa gaumei, bet varbūt, vienkārši lozungs „es pati” ir kļuvis par jūsu dzīves devīzi?

Kā atrisināt problēmu?

Esošajā situācijā var veiksmīgi cīnīties ar vīrieša patērētāja simptomiem.  Vispirms, vīrietim ir jāsajūt sava atbildība un sava vērtība. Tāpēc vajadzēs pastāvīgi un plānveidīgi viņam iegalvot, ka jūs nevarat tikt galā bez viņa palīdzības, parādīt, cik svarīgs ir viņa atbalsts, cik vērtīgas ir viņa rūpes par jums. Iespējams, ka ar laiku viņš pieradīs uzņemties atbildību par jūsu attiecību saglabāšanu, viņam iepatiksies ģimenes galvas loma. 

Sievietei nedrīkst atkāpties no izvēlētā ceļa un nesākt atkal uzņemties viņa funkcijas un pienākumus, sadalot vīrieša un sievietes darbības sfēras sadzīviskos jautājumos.  Nedrīkst iejaukties  viņa darbībā pat ar padomu, nerunājot par darbību. Noteikti, tas būs grūti sākotnēji, būs jāpiever acis, redzot, ka viņš nemāk rīkoties ar putekļu sūcēju, un šķībi pie sienas pielikto plauktiņu vai arī, uz instrumentiem, kas ir izsvaidīti pa visu māju.

Pamēģiniet klusi novērst  šos sīkos trūkumus pastāvīgi, bet tikai tā, lai viņš to neredz. Bet viņam ir jāsaka „paldies” un „ko es bez tevis darītu” pēc iespējas biežās. Nevajag domāt, ka tas viss izskatās kā mānīšanās vai kā attieksme pret tādu kā nemākuli. Katram no mums ir vajadzīgs atbalsts, īpaši tajos gadījumos, kad jebkādas darbības ir jāizdara gandrīz vai pirmo reizi.

Mainām uzvedību

Diemžēl gadās, ka sieviete, pati to nevēloties, pieļāva galīgu un neatgriezenisku vīrieša iekārtošanos uz saviem pleciem. Ko darīt tādās situācijās?

Šādos ielaistos gadījumos dažreiz var palīdzēt šoka terapija. Piemēram, Jūsu cienītais ir pieradis nākt jau pie uzklāta galda, katru dienu ģērb gludinātus kreklus, uzskatīt gājienus uz supermārketu par vīrieša necienīgiem, neatcerēties, kur atrodas putekļu sūcējs, un nemācēt lietot veļas mašīnu. Pie tam, viņš dod priekšroku pavadīt laiku uz dīvāna pie televizora vai arī, krēslā ar datoru rokās, tajā pašā laikā, kad jūs, apbruņojusies ar āmuru un skrūvgriezi, cenšaties izlīdzināt sašķiebušos virtuves skapīša durtiņu.

Jūsu uzdevums – radīt situāciju, kad vīrietis izrādīsies nostādīts tādā situācijā, kad viņam jāatbild pašam par sevi, nostādiet vīru fakta priekšā, ka viņš uz kādu laiku varēs paļauties tikai uz sevi.

Kā to izdarīt? Ļoti vienkārši, pietiekami ir aizbraukt no mājas uz kaut kurieni uz pāris nedēļām. Labi, ja gadīsies komandējums, ja nē – uz laiku aizbrauciet pie mammas, tantes vai vientuļas draudzenes. Bet vēl var aizbraukt uz sanatoriju veselīgā atpūtā, pie jūras ar bērnu, noteikti zinot, ka atvaļinājumu vīram šajā laika periodā nepiešķirs.

Ļoti labi, ja mājās ir dzīvnieki, kas prasa pastāvīgu kopšanu un rūpes: kaķis, suns, zivtiņas, putniņi, kāmīši vai bruņurupuči, vienalga kas, lai tikai par viņiem būtu jārūpējas, jābaro, jākopj un jāpastaigājas.

Ļoti svarīgi, lai vīram  nebūtu iespējams saņemt palīdzību no saviem radiniekiem, savādāk „ārstniecības kursam” nebūs nozīmes.

Kā likums, šāda „terapeitiska” pieeja dod labus rezultātus, lai gan dažreiz ir nepieciešams kursu atkārtot.

Galu galā, sievietei ir pašai jāizlemj, vai viņai ir nepieciešams šāds uz kakla sēdošs „dārgumiņš”? Varbūt, blakus atrodas vīrietis, kas gatavs jūs nēsāt uz rokām, un vai nav labāk uzdāvināt savas sirds siltumu cilvēkam, kas to ir pelnījis?

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment