Labākie produkti, kas palīdzēs tavai sejas ādai kļūt veselīgākai!

Pilngraudu produkti

Auzas, kvieši, brūnie rīsus un citi pilngraudu produkti ir ar zemu glikēmisko indeksu, tas nozīmē, ka šie produkti neliek neiedomājamā apjomā pieaugt cukura līmenim asinīs. Turpretī, baltie milti, cukurs un fruktozi saturošs kukurūzas sīrups ir pārtikas produkti ar augstu glikēmisko indeksu un šie produkti izraisa aknes veidošanos.

Lai pārliecinātos par šo pieņēmumu, zinātnieku grupa testam pakļāva 15-25 gadus vecus jauniešus ar akni. Eksperimentālā grupa ogļhidrātus uzņēma no produktiem ar zemu glikēmisko indeksu. Divpadsmit nedēļas vēlāk, zinātnieki saskaitīja eksperimenta dalībnieku pumpas un izvērtēja, cik iekaisušas tās bija. Eksperimenta rezultāti liecināja, ka tiem jauniešiem, kuri uzturā lietoja produktus ar zemu glikēmisko indeksu, bija divtik mazāk pumpu, ka kontroles grupai.

Burkāni (u.c. beta karotīnu saturoši pārtikas produkti)

Antioksidants beta karotīns atrodams burkānos, kā arī citos oranžas krāsas dārzeņos. Nokļūstot organismā, beta karotīns tiek pārveidots par retinolu (vitamīna A paveids), kurs potenciāli pasargā ķermeni no saules izraisītiem ādas bojājumiem. Kā zināms, saule var ādu padarīt krunkainu, rētainu un pat izraisīt vēzi. Jāņem vēra, ka uzņemot lielu daudzumu beta karotīna, āda kļūst oranža, tādēļ labāk ar burkānu lietošanu pārlieku nevajadzētu pārcensties.

Apelsīni (u.c. vitamīnu C saturoši pārtikas produkti)

Lai arī tiek lēsts, ka labākais C vitamīna avots ir tieši apelsīni, tas atrodams arī daudzos citos pārtikas produktos, piemēram, kivi un sarkanajā paprikā. Gluži tāpat, kā citi antioksidanti, vitamīns C palīdz aizsargāt ķermeni no saules staru kaitīgas iedarbības, tas ir ļoti vērtīgs, jo tiek izmantots kolagēna sintēzei organismā.

Olīveļļa

Olīveļļā ir augsta nepiesātināto taukskābju koncentrācija, kas daļai pacientu palīdz samazināt ādas novecošanos. Olīveļļa lieliski palīdz pasargāt ādu no krunku veidošanās, kā arī padara ādu vizuāli jaunāku.

Šajā jautājumā zinātnieki ir izpētījuši 3000 cilvēku sejas, un lūguši, lai dalībnieki apraksta savu ēdienkarti, secināts, ka tiem, kuru diētā tika iekļauts lielāks daudzums nepiesātināto taukskābju (olīveļļa, citas augu eļļas, rieksti, graudi) āda izskatījās krietni jaunāka.

Zivis

Zivis – it īpaši lasis un sardīnes – ir lielisks omega-3 un omega-6 taukskābju avots. Tavs ķermenis pārstrādā šīs veselīgās taukskābes, sadalot tās izmantojamās sastāvdaļās. Taukskābju uzņemšana uzlabo ādas stāvokli, samazinot iekaisuma risku un saules radītos ādas bojājumus.

Kafija ar kokosriekstu krēmu

Labi zināms, ka kafija samazina melanomas veidošanās risku, ja tu patērē četras kafijas tasītes dienā. Svarīgi zināt, ka kafijas pieniņš, ko mums labpatīk pievienot karstajam dzērienam izraisa aknes veidošanos. Tajā pat laikā, piena aizstājējprodukti satur vielas, par kurām tava āda būs sajūsmā. Dr. Naglere iesaka tradicionālos piena produktus aizstāt ar mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu vai krēmu.

Avots: thrillist.com

Leave a Comment