Labāko valstu tops tiem, kuri nolēma mainīt dzīvesvietu 2024. gadā

Kipra

Vairāk nekā 70% salas iedzīvotāju brīvi runā angliski. Kipra ir viena no labākajām valstīm ar vislabāko vidi dzīvošanai ar bērniem. Pēc starptautisko Kipras skolu beigšanas topošajiem studentiem ir lielas izredzes iestāties prestižās Eiropas augstskolās.

Investīcijas ļauj ārzemniekiem iegūt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Pietiek ieguldīt 300 tūkstošus eiro, un tu kļūsti par Kipras iedzīvotāju. Pieteikties pilsonībai var 7–10 gadus pēc pārcelšanās. Tai ir zemākie uzņēmumu ienākuma nodokļi Eiropā – tikai 12,5%.

Viens no galvenajiem Kipras trūkumiem ir salas atrašanās vieta. Zem tā ir tektonisko plātņu defekts, un šeit ir iespējamas zemestrīces. Taču, kā liecina koronavīrusa gadu pieredze, izkļūt no Kipras ir diezgan viegli.

Dzīve kūrorta zonā tev izmaksās diezgan santīmu. Vidēji, neskaitot īri, viens cilvēks mēnesī tērē 800 eiro, ģimene ar diviem bērniem – 2700 eiro. Dārgākās pilsētas ir Pafosa, Famagusta, Nikosija un Limasola. 3 istabu dzīvokļa īre Limasolas centrā vidēji maksā 2800 eiro. Sabiedriskais transports ir vāji attīstīts un sastāv tikai no autobusiem. Jūs nevarat dzīvot bez automašīnas Kiprā.

Labākās valstis, uz kurām pārcelties: Zviedrija

Zviedrijā ir 30% migrantu. Eiropas Savienībā to mīl ar korupcijas trūkumu, lielajām algām un pensijām, maģisko dabu un kulturāliem cilvēkiem. 80% Zviedrijas teritorijas klāj meži, ezeri, upes un kalni, un no krāna te plūst garšīgs dzeramais ūdens.

Bērni līdz 18 gadu vecumam saņem bezmaksas medicīnisko aprūpi. Viņi arī neiekasē naudu par izglītību skolās un universitātēs. Zviedrijā jūs nekad nepametīsiet uz ielas: pat ja jūs zaudēsiet darbu, jūs saņemsiet pabalstus līdz nākamajam darbam.

Šim paradīzes gabalam ir arī savi mīnusi. Šeit nav izdevīgi nopelnīt daudz progresīvās nodokļu skalas dēļ. Jo lielāki ienākumi, jo lielāks nodoklis. Piemēram, gadā nopelnījis 70 000 eiro, zviedrs valstij iedos 40 tūkstošus, tas ir, 60% no saviem ienākumiem.

Lasi arī: Taro prognoze nedēļai no 2024. gada 15. aprīļa līdz 21. aprīlim: pievērsiet uzmanību tam, kas notiek jūsu dzīvē!

Zviedrija ir dārga valsts. Vidēji viens cilvēks dzīvošanai bez īres mēnesī iztērē 900 eiro. Ģimene ar bērnu – 2500 eiro. Lai iegādātos nekustamo īpašumu, zviedri ņem kredītus. Vai vēlaties īrēt dzīvokli galvaspilsētā? Jums būs jāmaksā 2-3 reizes vairāk nekā par mājokli valsts ziemeļos. Vidēji – 1000 eiro mēnesī. Šajā gadījumā īrniekam jābūt noslēgtam uz pastāvīgu darba līgumu un labu kredītvēsturi.

Zviedrijas klimats ir diezgan vēss, pat dienvidos. Īso ziemas dienu un pārmērīgi garo vasaras dienu dēļ daudzi zviedri cieš no depresijas.

Nepilngadīgo justīcija Skandināvijas valstīs pieļauj bērnus patvaļīgu iemeslu dēļ atņemt vecākiem un piespiedu kārtā ievietot audžuģimenēs. Katru gadu no ģimenēm tiek izņemti aptuveni 3 tūkstoši bērnu. Briesmīgs skaitlis!

ASV

Dārga, bet perspektīvām bagāta valsts, kurā var sākt dzīvi no nulles. Šeit vidējie gada ienākumi uz vienu iedzīvotāju 2022. gadā bija 60 000 USD. Jebkura speciālista darbs ASV tiks novērtēts augstāk nekā mājās. Tādējādi izpilddirektori un ārsti saņem vidēji USD 15 000 mēnesī. IT speciālista mēneša alga ir no 8000 $, taksistu – no 5000 $ auklītēm, dārzniekiem un apkopējiem aptuveni 3000 $.

Šeit ir diezgan viegli atrast kapitālu jaunuzņēmumam. Un valsts sociālā drošība ir bagāta ar visādām programmām. Uzturēšanās atļauju turētāji un amerikāņi var rēķināties ar bezdarbnieka pabalstiem 20–30% apmērā no viņu mēneša algas.

Štatu fantastiskā daba piedāvā ceļotājiem kalnus, vulkānus, ūdenskritumus, divus okeānus, saulainus un slēpošanas kūrortus. Daži amerikāņi nekad nav pametuši ASV, lai dotos uz aizjūras tūrismu. Šeit ir daudz ko redzēt.

Tiesa, pēdējo 5 gadu laikā dzīve štatos ir gandrīz dubultojusies. Ir lēts aprīkojums, apģērbs, automašīnas, bet dārgs nekustamais īpašums, izglītība, pakalpojumi un medicīna bez apdrošināšanas.

Amerikāņu lētās ātrās uzkodas un pusfabrikāti popularitātē ir apsteiguši dārgo dabīgo pārtiku, dārzeņus un augļus. Arī veikalu cenu zīmēs nav norādīts tirdzniecības nodoklis (analogs mūsu PVN). Tas pieskaita 20% galīgajai pirkuma cenai.

Amerikas Savienotajās Valstīs gandrīz ikviens pilsonis var iegādāties pistoli. Vidēji uz 100 cilvēkiem ir 120 šautenes un pistoles! Nav pārsteigums, ka noziedzības līmenis šeit tikai pieaug. Tāpat kā narkotiku atkarības līmenis.

Labākās valstis, uz kurām pārcelties: Turcija

Dzīves dārdzība Turcijā ir vismaz 2 reizes zemāka nekā Vācijā. Neņemot vērā dzīvokļa īri, 4 cilvēku ģimene mēnesī tērē vidēji 1500 USD. Jūs varat īrēt mājokli nepopulārās tūristu pilsētās tikai par 200 USD mēnesī, bet Alanjā un Antālijā – par 350 USD, ja vēlaties dzīvot Stambulā. Komunālie maksājumi maksās vēl 70 USD.

Dārgākie pārtikas produkti Turcijā ir gaļa un alkohols, bet dārzeņi un augļi ir lētāki nekā Ukrainā. Medicīna šeit ir labi attīstīta. Zāļu iegāde ir daudz vienkāršāka nekā Eiropā.

Turcijā jūs varat reģistrēt uzņēmumu tikai stundas laikā un saņemt visus dokumentus nedēļas laikā. Starp citu, ārzemniekam Turcijā var piederēt uzņēmums, bet, lai strādātu, nepieciešama darba vīza. Un uz katru ārvalstu strādnieku uzņēmumam vajadzētu nolīgt 5 turkus.

Galvenais Turcijas trūkums ir tās mainīgā migrācijas politika. No 2022. gada beigām valstī neizsniedz uzturēšanās atļaujas mājokļu īrēšanai, un minimālais ieguldījums tagad ir 200 000 USD. Bet šis nosacījums neattiecas uz tūristu zonām. Taču rekordlielā pusgadā šādi investori varēs iegūt pilsonību.

Turcijā nav nedz braukšanas kultūras, nedz sabiedriskās tīrības. Reti kurš turks pie urnām nesīs izsmēķi vai pie zaļās gaismas palaiž garām gājēju. Luksusa nodokļa dēļ automašīna Turcijā maksās 3 reizes dārgāk nekā Eiropā.

Valsts nevar lepoties ar kvalitatīvu izglītību. Valsts skolās mācības notiek tikai turku valodā, un privātās iestādes vecākiem maksās 600 eiro mēnesī.

Šīs ir labākās valstis, uz kurām pārcelties. Kurā valstī tu vēlētos dzīvot ? Kuri nosacījumi jums ir pieņemami un kuri nav? Dalieties ar mums komentāros.

Leave a Comment