Kad stādīt kabačus atklātā laukā: lietas, kurām jāpievērš uzmanība

Pastāstīsim, kad dārzā var sēt kabačus un kur tos vislabāk stādīt.

Kabacis ir nepretenciozs dārzenis, kam nav nepieciešama īpaša kopšana. Tomēr, neskatoties uz to, ir dažas nianses to audzēšanā. Pirmkārt, jums ir jāstāda laicīgi.

Kur labāk stādīt kabačus

Kabačus vislabāk stādīt tajās dobēs, kur pirms tam auga burkāni, kāposti, kartupeļi, bietes, sīpoli un ķiploki.

Nav vērts tos stādīt tajā pašā vietā, kur pagājušajā vai aizpagājušajā gadā.

Labāk kabačus nestādīt blakus ķirbjiem. Pirmais iemesls ir tāds, ka tiem ir kopīgas Sli**bas un kaitēkļi, proti, viens no tiem saslimst un inficē otru. Otrais iemesls ir sajaukšanās. Apputeksnēšanās rezultātā var izaugt dīvains dārzenis ar nesaprotamu garšu.

Kabačiem izvēlieties siltu, saulainu vietu. Tie dod priekšroku melnzemei vai vieglam mālam ar neitrālu vai mēreni sārmainu augsni.

Tumšzaļajiem kabačiem nepatīk skāba augsne un hloru saturoši mēslošanas līdzekļi.

Lasi vēl: Nosaukts vienīgais iemesls, kāpēc jūsu orhidejas nezied atkārtoti

Kad stādīt kabačus

Tumšzaļos kabačus galvenokārt stāda ar sēklām, dažreiz – ar stādiem, bet ļoti reti. Kabaču sēšanas laiks ir atkarīgs no klimata un laikapstākļiem. Svarīgi ir tos nestādīt agri, citādi tie var neizaugt. Taču nevajag arī kavēties ar sēju, citādi jūsu kaimiņa kabači izaug agrāk.

Sējot kabačus dobē, vislabāk pievērst uzmanību gaisa temperatūrai.

Sēt kabačus atklātā laukā vajadzētu tad, kad pāriet salnu draudi, augsne sasilst līdz 13-14 °C, un nakts temperatūra nebūs zemāka par 8 °C.

Pieredzējuši dārzeņu audzētāji aptuveni nedēļu pirms sējas iesaka topošo dobi aizklāt zem agroplēves, jo tādā veidā zeme iesils. Arī sēklas ir jāpārklāj ar plēvi un jāatstāj, līdz parādās asni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment