Latvijā jau notiek gatavošanās Co**d-19 nākamajam vilnim; lūk, kas ir interesanti!

“Mēs esam gatavi jaunam Co**d-19 vilnim, jo nodaļā, kad mēs to aizslēdzām uz nosacīti mierīgo periodu, viss palika iesaldēts. Viss aprīkojums un gultas,” pastāstīja Balvu un Gulbenes Slim**cu apvienības pārstāve Sigita Drubina.

Arī Rēzeknes Slim**cā norādīja, ka Pand***jas laiks devis pieredzi, kas tiks izmantota arī turpmāk. “Ir izstrādātas vadlīnijas ārstēšanai; metodika ir daudz skaidrāka, saprotamāka, darbinieki sagatavotāki un arī pacienti zinošāki,” apliecināja Rēzeknes Slim**cas valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Cik izmaksājusi Co**d-19 pacientu ārstēšana šogad, Balvu-Gulbenes Slim**cā un arī Rēzeknē neatklāja, jo neesot apkopoti dati. Tiesa, dažas aptaujātās Slim**cas vairās atklāti kritizēt Vese***as ministriju, lai nebūtu nekādu negatīvu seku. Lielākais satraukums Slim**cās ir par naudas apriti.

“Nav nevienas Slim**cas, kurai ministrija nav parādā. Jo atkal minimālais, ko pasaka ministrija, ka tās apmaksa bremzējas trīs, četru mēnešu laikā. Faktiski tās ir izmaksas, kuras rodas Slim**cām, jau nerunājot par to – kurš skaļāk kliegs, tam ātrāk dos,” pauda Semjonovs no Daugavpils Slim**cas, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Liepājas traģēdijā, kur iesaistīts Nacionālo bruņoto spēku virsnieks atklājas šausminošas detaļas

“Cik es zinu, tā maksāšanas kārtība bijusi diezgan kūtra, lēna. Atverot šīs nodaļas, mums ir bijis jāiegulda sākotnēji daudz savu resursu, lai vispār atvērtu un varētu strādāt,” skaidroja Drubina no Balvu un Gulbenes Slim**cu apvienības.

Arī Slim**cu biedrībā pauda raizes par finansējumu medicīnas iestādēm. Tā esot slikta ierasta prakse: nesamaksāt laicīgi naudu un īsti nezināt, kad tā būs.

“Vēl joprojām norēķini pat ir tā, ka par iepriekšējo periodu nav pabeigti. Slim**cas apzinās to, ka būs nākošais vilnis un ir gatavas pacientu uzņemšanai, bet pašreizējā brīdī ir tā, ka valsts nav gatava finansēt šo te papildu pacientu ārstēšanu,” sacīja Latvijas Slim**cu biedrības priekšsēdētājs Jevgēnijs Kalējs.

Vese***as ministrija, atbildot uz jautājumu par naudas apmaksas kavēšanos, solīja – visi rēķini tiks apmaksāti. Tiek solīti arī papildu līdzekļi mediķu algām.

Vese***as ministrijas rakstisks komentārs: “Ār*tniecības iestādēm izdevumi tiek segti pēc fakta, balstoties uz iesniegtajiem rēķiniem. Tas notiek ar zināmu laika nobīdi, bet visi izdevumi tiek apmaksāti.”

Šonedēļ, valdība skatīs lēmumu par papildu naudas piešķiršanu Slim**cām, kā arī skatīs ziņojumu par iespējamiem Co**d-19 norises scenārijiem rudenī, un būs arī aprēķini par nepieciešamo finansējumu ārstēšanai.

COMMENTS

Leave a Comment