Diemžēl vakar mūžībā devies īpašs cilvēks Latvijas kino pasaulē

13. jūlija rītā 66 gadu vecumā izdzisusi pazīstamā kinozinātnieka Viktora Freiberga dzīvība. Par Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docenta aiziešanu mūžībā sociālajos tīklos paziņojusi viņa ģimene.

“Ar smagu sirdi daru Jums zināmu, ka šorīt, agri no rīta mūžibā ir devies mans tēvs, kinopētnieks, tulkotājs, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes docents Viktors Freibergs. Informācija par atvadīšanos no Viktora sekos tuvākajā laikā,” sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja kinopētnieka meita Linda Freiberga.

Lasi vēl: Latvijā jau notiek gatavošanās Co**d-19 nākamajam vilnim; lūk, kas ir interesanti!

Kino pētnieks, tulkotājs un LU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs Viktors Freibergs pazīstams kā īpaši erudīts kino mākslas pārzinātājs, kurš strādājis Nacionālās filmu balvas “Lielais Kristaps” žūrijā, sastādījis filmu programmas un ciklus, publicējis rakstus par kino dažādos Latvijas medijos, kā arī tulkojis daudzas filmas.

Freibergs arī izdevis divas grāmatas – “Kinomāna Sli**bas vēsture” un “Viktora otrā grāmata”, raksta jauns.lv. Studentu mīlētais profesors cīnījās ar Vese***as problēmām, un februārī tika uzsākta ziedojumu vākšana Freiberga ārstēšanās posmam.

 

COMMENTS

Leave a Comment