Latvija varētu palīdzēt Ukrainā Iz**rotajām ukrainietēm veikt abortu; lūk, cik gadu ir jaunākajai grūtniecei!

Daudzām Iz**rotajām ukraiņu sievietēm tagad iestājusies nevēlama grūtniecība, bet konservatīvā Polija pat šādos gadījumos nav gatava izdarīt izņēmumu. Viņām palīdzēt varētu Latvija, vēsta TV3 Ziņas.

Bēgļu straume no Ukrainas neapsīkst. Galvenais tās virziens, protams, rietumi, un Poliju kā vārtus uz palīdzēt gatavo Eiropu izmantojuši jau 2,5 miljoni ukraiņu. Polijā nonāk arī tās ukraiņu sievietes un meitenes, kuras okupantu noziegumus piedzīvojušas visdrausmīgākajā veidā. Pazemotas, mocītas, Iz**rotas.

TV3 Ziņas sazinājās ar Polijas ģimenes plānošanas organizāciju, kas dienā tagad saņem pat desmit zvanus no vardarbības upurēm, kurām iestājusies grūtniecība. Viņas vēlas to pārtraukt. Bet kā reiz Polija ir vienīgā Eiropas valsts, kur legālu abortu faktiski neveic.

Lasi vēl: Ko Kremlis ir teicis par Vladimira Putina Vese***as stāvokli? Daudz kas paliek skaidrāks..

Teorētiski gan vardarbības upuriem Polijā ir ļauts abortu veikt, bet pat tad atrast ārstu, kurš palīdzētu pārtraukt nevēlamo grūtniecību, katoliskajā valstī ir teju neiespējami. Mēneša laikā nācies palīdzēt jau 300 Iz**rotām sievietēm, raksta nra.lv.

“Jaunākās meitenes bija 15 un 16 gadus vecas. Poļu brīvprātīgā satika viņas uz robežas. Viņas raudāja un asiņoja. Viņas bija Iz**rotas. Mēs ļoti ātri viņām noorganizējām avārijas kontracepciju, jo tas bija noticis pirms divām dienām, tāpēc tā vēl darbojās. Un nosūtījām viņas uz Slim**cu,” saka Kristina Kačpura, Polijas sieviešu un ģimenes plānošanas federācijas vadītāja.

Pagaidām Latvijā par nevēlamu grūtniecību vai pat par Iz**rošanas faktu neviena Ukrainas bēgle nav vērsusies pēc palīdzības, taču šis klusums var izrādīties mānīgs, skaidro speciāliste.

“”Martas” centra redzeslokā nav šādi gadījumi, bet tie nenozīmē, ka tādu nav, jo seksuālā vardarbība ir tāda forma, par kuru cilvēks jūtas apkaunots runāt. Arī Centra “Marta” pieredze rāda, ka, ja cilvēks vēršas, ir grūti pārliecināt cilvēku aizstāvēt sevi. Sievietes jūtas apkaunotas, vainīgas, nekādā veidā nesaredz, ka tas ir kaut kas, ko publiski stāstīt,” stāsta Lāce.

Centrs “Marta” cieši sadarbojas ar Polijas kolēģēm. Ir gatavs iesaistīties un, ja vajadzīgs, palīdzēt cietušajām Latvijā. Bet arī mūsu regulējums pagaidām to ierobežo. Pie mums abortu bez maksas veic tiem upuriem, kuri Iz**rošanu var pierādīt tiesu medicīnas ekspertīzēs. Ukrainas gadījumā tas nav iespējams.

COMMENTS

Leave a Comment