Laulības izgāžas, kad pāri iestrēgst šajās divās lietās. Uzmanies, lai ar tevi tā nenotiek!

Laulības sarežģītība: Divas tendences, kuras var bojāt jūsu attiecības

Kaut arī laulība var būt ārkārtīgi piesātināts dzīves aspekts, tomēr tas arī ir ļoti sarežģīts posms, kurā netrūkst dažādu problēmu. Starp visām neatkarīgajām mijiedarbībām un pienākumiem, kuri satur precētos kopā, šie “virzītājspēki” var iedragāt attiecības un iznākumā pat izjaukt visstabilākās apvienības. Saskaņā ar Pēteru Pīrsonu, terapeitu un līdzdibinātājs Pāru Institūtam, vairāk nekā 60% pāru, ar kuru viņam ir darīšana, atrodas iestrēguši vienā no divām divām tendencēm.

Konfliktu noliegšana

Pirmā ir pazīstama kā konfliktu noliegšanas tendence. To definē bailes un situācija, kurā sekas un emocionāla izrunāšanās atsver potenciālos labumus, kurus varētu nest iesaistīšanās konstruktīvā diskusijā. Šāda dinamika parasti izveidojas starp dominējošu un padevīgu partneri, kurā pēdējais lēnām pakļaujas, noliedzot pats savas domas, sapņus un vēlmes, lai saglabātu dominantā partnera labvēlību. Galēji toksiska, šāda dinamika var veidoties pati par sevi un caur jebko, sākot no pirkumiem, interjera dizaina plānošanas līdz pat lēmumiem saistībā ar pārvākšanos vai bērnu radīšanu.

Tas gan obligāti nenozīmē, ka viens partneris kontrolē otru, bet vairāk gan to, ka iestājas brīdis, kad parādās katra individuāla cilvēka pamatvērtības un instinkti. Tas savukārt liek parādīties refleksu pārvarēšanas mehānismiem un instinktīvai uzvedībai, kura noved pie komunikācijas sabrukuma un laulības panīkuma. Ar laiku vienīgais veids, kā izvairīties no šāda likteņa, ir doties cauri procesam, kuru pazīst kā diferencēšanu, kuras laikā abas puses tiecas atpazīt gan paši savas individuālās rakstura iezīmes, gan savu partneru pamata vērtības.

Tas ļauj pāriem saprast atšķirības, kuras eksistē viņu attiecībās, un vienlaikus motivējot pieņemt tās un tiekties pēc pozitīvas savstarpējas komunikācijas. Ņemot vērā, ka izvairīšanās no konfliktiem ir viens no galvenajiem šķiršanās iemesliem mūsdienās, šis ir process, kuru ikvienam pārim vajadzētu tiekties īstenot, lai arī cik ilgi būtu kopā.

Naidīgi-atkarīgā dinamika

Naidīgi-atkarīgā dinamika ir vēl viens no biežāk sastopamajiem šķiršanās iemesliem, un tas, visticamāk, notiek attiecībās, kurās abi indivīdi tiecas pēc kontroles un iegrūž attiecībās paši savus skatījumus, neieklausoties vai neizprotot otru pusi.

Viena no šīs dinamikas izpausmēm iekļauj vainošanas kultūru, kurā abas puses aizraujas ar rādīšanu ar pirkstu un nevajadzīgiem apvainojumiem. Jo vairāk pāri sāk strīdēties, jo vairāk naidīgi-atkarīgajā dinamikā iesaistītie cilvēki mēģinās definēt problēmu no subjektīvas perspektīvas un nolemt, ka vainīgs ir partneris.

Šajā gadījumā ir nepieciešams līdzīgs risinājums, kaut arī konfliktu atrisināt ir daudz grūtāk, jo abi ir relatīvi dominējoši un stūrgalvīgi cilvēki pēc rakstura. Kompromiss šajā gadījumā ir atslēgas vārds, jo ir svarīgi, lai abas iesaistītās puses apzinās savas kļūdas, vainas un to, kā tās ietekmē jūsu attiecības. Pats svarīgākais, viņiem ir jāmācās apsvērt diskusijas un strīdus no objektīvas perspektīvas un vienlaikus arī ieklausoties sava mīļotā viedoklī.

Pēdējais vārds

Kaut arī šīs abas toksiskās dinamikas ir vieni no visbiežāk sastopamajiem attiecību problēmu un šķiršanās iemesliem, tie nav nepārvarami, ja vien pāri vēlas pielikt pūles, lai uzlabotu savu laulību. Komunikācija un vēlēšanās ieklausīties ir būtiskas, tāpat kā laika veltīšana, lai saprastu viens otra iekšējās vērtības un skatījumus uz dzīvi.

Leave a Comment