Lielbritānijā no veikaliem atsauc arī Lidl produktus – bailēs no inficēšanās ar listeriozi

Britu presi pāršalkusi vēsts par bīstamo pārtikas infekcijas izraisītāju – listerijas baktēriju, kas varētu būt dažu britu pārtikas veikalu ķēžu, toskait LIDL un ALDI saldētajos produktos.

Ziņa, kas būtiska tūkstošiem pircēju veselību, ierindojas vienlīdz augstu ar Brexit intrigām, karaliskās ģimenes prinča kristībām un Taizemes alā iesprostoto zēnu glābšanu.
Pārtikas standartu aģentūra liek atsaukt daudzus produktus, piemēram, LIDL saldētos burkānus, kukurūzu un citus saldētos dārzeņus.

Te visi LIDL produkti, kas tiek atsaukti:

  1. Lidl Green Grocer’s Carrots, Broccoli & Sweetcorn
  2. Lidl Green Grocer’s Fragrant Golden Rice Steamers
  3. Lidl Frozen Green Grocer’s Supersweet Corn
  4. Lidl Frozen Freshona Vegetable Mix
  5. Lidl Green Grocer’s Mixed Vegetables
  6. Lidl Green Grocer’s Baby Carrots, Peas, Green Beans & Sweetcorn Steamers

Ar listēriju inficētā kukurūza ir saistīta ar 47 slimību gadījumiem, no kuriem 9 diemžēl beidzās ar pacientu nāvi. 11 gadījumi reģistrēti Lielrbitānijā, lai gan tiek atzīts, ka patiesā statistika varētu būt graujošāka.
Daļa pacientu no listērijas saindēšanās tiek sveikā vien ar smagām galvassāpēm, stīvu kaklu un vēdera problēmām, bet jūtīgākās pacientu grupas var saslimt pat ar dzīvībai bīstamo sepsi.

https://www.bbc.com/news/uk-england-44739472
https://www.independent.co.uk/news/business/news/listeria-outbreak-frozen-vegetables-lidl-aldi-tesco-sainsburys-iceland-waitrose-a8438931.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-5934927/Supermarkets-including-Tesco-Sainsburys-Aldi-recall-products-listeria-fears.html

 

Leave a Comment