Lietas, kas mūs lēnām nogalina. No tām jāatbrīvojas nekavējoties!

 

1.  Vecas plastmasas pārtikas uzglabāšanas kārbiņas

plastic-containers

Daudzi cilvēki pērk kaudzēm plastmasas kārbiņu un izmanto tās gadiem, nenojaušot par to, cik ļoti tās kaitē Vese***ai! Visa būtība ir tajā, ka polikarbonāts, no kā ir izgatavota šīs kārbiņas, satur vielu, kas ar laiku sāk izdalīties no kārbiņas sienām un ir spējīga iesūkties pārtikā. Iedomājieties, kas notiek ar Jūsu ēdienu, kad Jūs to ar visu kārbiņu uzsildāt mikroviļņu krāsnī?! Ār*ti iesaka šīs pārtikas uzglabāšanas kārbiņas mainīt, kā minimums, reizi pāris mēnešos!

 

2. Antibakteriālās ziepes 

PicMonkey-Collage12

Antibakteriālās ziepes nav mazāk efektīvas baktēriju iznīcināšanā kā parastās, bet triklozāns, antibakteriālo mazgāšanas līdzekļu aktīvais ingredients, var Jums pat kaitēt! Zinātnieki jau pierādījuši – regulāra antibakteriālo ziepju izmantošana noved pie tā, ka organismam pavājinās izturība pret antibiotikām!

 

3. Gaisa atsvaidzinātāji 

Sprayed air freshener in hand on grey background

Lielākā daļa gaisa atsvaidzinātāju satur ftalātus – vielas, ko izmanto tāpēc, lai aromāts ilgāk saglabātos gaisā! Ftālātu kaitīgums ir pierādīts jau sen – tie var ļoti negatīvi ietekmēt cilvēka reproduktīvo funkciju!

 

Lasi vēl: Fen-šui noslēpumi: 3 lietas, no kurām steidzami vajadzētu atbrīvoties

 

4. Vecie apavi

asics-a

Reizēm ir ļoti grūti šķirties no kāda iemīlēta apavu pāra, taču pārvarēt šo pieķeršanos lietām ne tikai var, bet arī vajag, jo veci apavi jau sen kā ir zaudējuši savas amortizācijas spējas, kā rezultātā cieš tikai Jūsu locītavas!

 

5. Zobu birstīte 

100_7905

Tas pats attiecas arī uz zobu birstītēm! Ār*ti iesaka birstīti mainīt vismaz reizi divos mēnešos, pretējā gadījumā Jūs ar jau šo birstīti, kuras sariņi vairs nav tādi kā jaunai, varat reizi pa reizei traumēt smaganas un sabojāt zobu emalju!

 

6. Ilgi stāvējušas garšvielas 

Spice-shelf

Nevajadzētu domāt, ka garšvielām nav derīguma termiņa, palikušas vēl no Jūsu vecmāmiņas laikiem, visas šīs zālītes, iespējams, Jūs nenogalinās, taču nopietnu kaitējumu nest var, jo derīguma termiņu tomēr ir jāievēro, turklāt Jūsu ēdiens no tām neiegūs izteiktāku garšu, bet gan tikai liekas kalorijas!

 

7. Trauku švamme

kitchenenemy#1

Ideāli būtu, ja trauku švamme tiktu mainīta reizi divās dienās, jo pretējā gadījumā – uz švammes būs sakrājies tik daudz mikrobu un baktēriju, ka nākamā mazgāšanas reize traukus padarīs tikai vēl netīrākus! Salmonella, piemēram, jūtas burvīgi uz vecas trauku švammes virsmas!

 

8. Plastmasas griešanas dēlītis 

doski3dkumibg

Plastmasa noteikti nav tas labākais materiāls šāda dēlīša izgatavošanai, jo ar laiku tur rodas mikroporas, kurās uzkrājas baktērijas un līdz ar to visa pārtika, kas tiek uzlikta uz šī dēlīša, tiek inficēta ar šīm baktērijām! Vislabākais variants ir pāriet uz koka dēlīti, jo tas satur sveķi, kas ir dabīgs antibakteriāls līdzeklis!

 

9. IT tehnoloģijas

itservicemanagement

Pats sarežģītākais šī saraksta elements, jo nav daudz tādu, kas kaut uz pāris stundām spēj atiet no šīm ierīcēm – datora, telefona, planšetes! Psihologi apgalvo, ka cilvēkam ir vajadzīga, kā minimums, viena diena nedēļā, kurā viņš ir atslēgts no visām šīm ierīcēm, saņemot informācijas blokādi, jo tieši visas šīs jaunās tehnoloģijas ir iemesls tam, kāpēc tik daudzi mūsdienās nepārtraukti jūtas noguruši!

 

10. Sēdošs dzīvesveids 

bad-posture-computer-chair-med-e1372902971826-1024x576

Pēdējie pētījumi ir rādījuši, ka cilvēks vidēji 7,7 stundas dienā pavada sēžot, bet pēc tam vēl liekas gulēt! Kam tas der?! Ir pat neliela cilvēku daļa, kas sēžot ir spējīga pavadīt līdz pat 15 stundām dienā! Šāds dzīvesveids maksimāli palēnina vielmaiņu, no kā arī izriet visas pārējās Sli**bas – no aptaukošanās līdz infarktam!

Leave a Comment