Ļoti nopietns iemesls tam, lai izvēlētos jaunu trauku mazgāšanas metodi – sargi savu veselību!

Ņujorkas Universitātes Medicīnas skolas mikrobiologs un patalogs Filips Terno skaidro, ka švammes ir ļoti netīras. Lielākoties tas ir tāpēc, ka uz tās nonāk dārzeņi, gaļa un visa veida ēdieni, kuros ir tādas baktērijas, kas izraisa slimības un laika gaitā var savairoties.

Švamju siltums un mitrums ir ideāla vide baktēriju attīstībai. Kā lai mēs sevi pasargājam no ēdiena izraisītam slimībām?

Aizmirsti  mikroviļņu krāsns paņēmienu un izmēģini efektīvo balinātāja metodi:

  1. Lielā traukā sajauc balinātāju ar ūdeni – attiecībā 1 pret 9;
  2. Samaisi to;
  3. Ielej nedaudz šķidruma bļodā (tik lielā, lai varētu pilnībā iemērkt švammi);
  4. Pēc trauku mazgāšanas iemērc švammi un atstāj uz 10 līdz 30 sekundēm.  Pārliecinies, ka tā ir pilnībā samirkusi;
  5. Izņem švammi un izskalo to ar ūdeni, lai atbrīvotos no balinātāja.

Šādi jādara pēc katras trauku mazgāšanas reizes, it īpaši pēc jēlas gaļas ēšanas. Trauku ar maisījumu var glabāt zem izlietnes, lai tas būtu viegli pieejams, jo katrai mērcēšanas reizei vajadzīga jauna bļoda.

Šī metode ir labāka par mikroviļņu krāsns izmantošanu, jo maisījums pilnībā iznīcina visas kaitīgās baktērijas, taču mikroviļņu krāsns nevienmērīgā sildīšana, tajā ieliekot daļēji mitru švammi, nav tik efektīva.

Avots: www.womansday.com

COMMENTS

Leave a Comment