Lūk ir 8 viltības, kā panākt, lai mājā/dzīvoklis vienmēr izskatās tīri

3. Lai mājā būtu „tīrības” sajūta, nepietiek ar paklāja izsūkšanu. Ja uz tā ir kādi netīri plankumi, rodas sajūta, ka paklājs ir vecs un nolietots, pat, ja tā nav. Ar šiem plankumiem var cīnīties ļoti vienkārši- sajauc ūdeņraža peroksīdu ar drusciņ eļļas un citrona sulu. Izsmidzini šo maisījumu uz netīrā plankuma, drusciņ pagaidi un noslauki ar lupatiņu!

4. Kurš tīra cepeškrāsni? Pareizi- neviens! Tā ir lieta, ko parasti ļoti negribas darīt, jo tas prasa daudz laika un neviens jau īsti neredz, ka tā nav tīra. Sajauc sodu ar ūdeni un izsmidzini uz cepeškrāsns sieniņām, ieslēdz to nelielā temperatūrā (max 100 grādi), un netīrumi paši lēks nost, Tev tikai atliks noslaucīt ar lupatiņu!

5. Tīri bērnu rotaļlietas veļasmašīnā. Jā, tieši tā, ieliec tās tīklveida maisā, lai cauri plūst ūdens un mazgā! Tā tu ietaupīsi ļoti daudz laika, nekā mazgājot katru mantu ar rokām.

6. Ja tev ir bērni, kuriem patīk braukt ar mašīnām pa mēbelēm vai kā citādi bojāt mēbeļu virsmu, skaidrs, ka jau pavisam drīz kopš tās iegādes brīža, mēbeles izskatīsies ļoti nolietotas. Ja mēbeles ir no koka, tad atjauno to virsmu, iesmērējot etiķa un olīveļļas maisījumu.

7. Lai žalūzijas izskatītos kā jaunas, nopērc celtniecības darbiem paredzētu auduma cimdu, uzvelc un samitrini. Ar cimdu rokā noslauki putekļainās žalūzijas un paberz netīrumus, ja tādi ir!

Lai arī: Sadzīves ierīču tīrīšanas padomi

8. Vislabākais veids kā cīnīties ar kaļķakmeni ir etiķis! izsmidzini to uz dušas galviņas un krāniem. Tie spīdēs tā, ka apžilbsi!

Avots:

zvaigžņu tulks

Leave a Comment