Ar krāsas sagatavošanu viss ir skaidrs. Kāposts jāsagriež mazos gabaliņos, jāsaber katliņā un jāaplej ar 0,5 l ūdens. Uzkarsējiet to līdz vārīšanās temperatūrai un uz lēnas uguns vāriet kādas 40 – 45 minūtes. Noņemiet katliņu no uguns, ļaujiet tam pilnībā atdzist. Pēc tam varat izņemt kāpostus no ūdens. Iegūtajam novārījumam pievienojiet 4 – 5 ēdamkarotes etiķa.
Cieti novārītas olas (ar baltu čaumalu) uz 3 – 4 stundām atstājiet novārījumā. Izsmalcināta krāsa, vai ne? Atcerieties – jo ilgāk olas atradīsies novārījumā, jo intensīvāks būs to tonis.
Lasi vēl: Viņa eBay nopirka olu par 28 eiro – nekad neuzminēsi, kas no tās izšķīlās!
Izņemiet tās ārā, izlieciet uz salvetes un ļaujiet tām pilnībā nožūt.
Un tagad neliels triks: ar otiņas vai vecas zobu birstes palīdzību “apšļakstiet” olas ar zelta krāsu. Neaizmirstiet pirms tam apklāt galdu!