Lūk, kāda ir patiesā Ziemassvētku rotājumu un dekorāciju patiesā nozīme

1.Ziemassvētku eglīte

1481302386-christmas-symbols-tree

Šis laikam ir visikoniskākais no simboliem. Lielākajā daļā valstu tiek dekorēti tieši skujkoki, jo tiek uzskatīts, ka mūžzaļie augi māju aizsargās no visiem ļaunajiem gariem ziemas saulgriežu un gadu mijas laikā.

2.Piparkūku vīriņi

1481302388-christmas-symbols-gingerbread-man

Katoļu baznīca skaidrojums vēsta, ka piparkūku vīriņu gatavošana mums liek atgādināt par to kā Dievs radīja Ādamu un Ievu un pašiem iziet līdzīgu procesu.

3.Zvaniņi

1481302398-christmas-symbols-bell

Zvanu zvanīšana arī tiek uzskatīta par baznīcas “padarīšanu”. Zvani baznīcās Ziemassvētku laikā tiek iezvanīti, lai aicinātu cilvēkus priecāties un līksmot. Zvaniņi mājās ir kā aicinājums arī mums iezvanīt svētkus. Laika gaitā zvana skaņas tiek izmantotas arī Ziemassvētku dziesmu melodijās un korāļos Ziemassvētku noskaņas radīšanai.

4.Svecītes un egļu mantiņas 

1481302409-christmas-symbols-tinsel

Tiek uzskatīts, ka sveces un egļu mantiņas simbolizē gaismu, kurai jāmirdz visu svētku laiku. Kādreiz eglītēs aizdedza tikai svecītes, bet, gadiem ejot, gaismas simboli ir kļuvuši stilizētāki – nu mēs varam izmantot egļu mantiņas un virtenes.

5.Dāvanas

1481302416-1481233052-christmas-gifts

Tiek uzskatīts, ka sākotnēji cilvēki nesa dāvanas kā ciemakukuli, lai varētu kaut uz brīdi būt klāt Jēzus dzimšanas dienā. Mūsdienās dāvanas mēs sniedzam viens otram, lai vairotu prieku šajā priekpilnajā laikā.

Lasi vēl: Apnikuši lētie, banālie Ziemassvētku grabuļi? Lieliskas idejas elegantām mājas Ziemassvētku dekorācijām!

Avots: housebeautiful.com

Leave a Comment