Lūk, ko iespējams iemācīt bērnam vēl pirms dzimšanas!

k-tulks luk ko

Bērna audzināšana vēl pirms dzimšanas

Veidot attiecības ar bērnu un audzināt topošo personību vajag jau ilgi pirms bērniņa dzimšanas. Ir zināms, ka jau 24. nedēļā novērojama bērniņa smadzeņu darbību aktivizēšanās, bet jau 27. nedēļā tas spēj jau reaģēt uz gaismu, pat pagriežot galvu gaismas avota virzienā.

Lūk, daži vingrinājumi, kas palīdzēs attīstīt Jūsu bērniņa iemaņas un prātu, kā arī uzlabos savstarpējo komunikāciju turpmāk dzīvē.

  1. Pamostoties sveiciniet mazulīti, bet, ejot gulēt, novēliet saldus sapņus.
  2. Ja dodaties pārgājienā vai darāt mājas darbus, klusītēm skaitiet alfabētu. Tas palīdzēs vēlāk bērniņam vieglāk iemācīties lasīt.
  3. Ir zināms, ka Mocarta skaņdarbi ļoti pozitīvi spēj ietekmēt bērniņu: mēģiniet kaut stundiņu dienā klausīties šos skaņdarbus.
  4. Pasakas palīdz attīstīt atmiņu un domāšanu. Jūs noteikti pamanāt, kad mazulis ir iemidzis, jo tad viņš nomierinās. Lūk, šajā brīdī ieteicams viņam lasīt dažādas bērnu pasaciņas.
  5. Iesaistiet šajās darbībās arī topošo tēvu! Spēle “ku-kū” būs tieši laikā. Tēvam ir jāpieliecas pie vienas vēdera puses un jāiesaucas “ku-kū” līdz bērniņs noreaģē, pēc tam tas pats jāatkārto, pārejot uz otru pusi.

Pārlieku agri jau nodarboties ar perinatālo izglītību arī nav vēlams. Ir tomēr jāsaprot, ka Jūs strādājat ar vēl nedzimušu bērniņu, tādēļ nenogurdiniet to pārāk daudz. Pilnībā pietiek, ja padarbosieties ar viņu vien pāris minūtes dienā.

Varbūt šis raksts iepatiksies arī Jūsu draugiem!

Leave a Comment