“Man ir herpes un es par to nekaunos!” Sieviete atklāti stāsta par STS

Viņai tika diagnosticētas herpes īsi pirms Ellas 21. dzimšanas dienas. Tagad viņa ir 23 gadus veca un ir pilnīgi atklāta par savu diagnozi. Stāsta, cik pretīga viņa sev bija likusies, kā kauns pārņēma viņas ikdienu, kad uzzināja, ka Ellai ir herpes vīruss. “Es vienmēr biju izsargājusies, nodarbojoties ar seksu, likās, ka es nekad neatbilstu tādam cilvēka tipam, kuram varētu būt herpes,” Ella stāsta.

Viņa piedzīvoja īstu paniku un identitātes krīzi. Ella bija kopā ar savu, nesen satikto, draugu, kad viņš uzzināja diagnozi, viņš pilnīgi pārvērtās un teica, visu, no kā Ella bija baidījusies. “Tas ir briesmīgi, kāda stigma valda sabiedrībā. Ja tev ir STS, tad tu noteikti esi darījis kaut ko tādu, kādēļ tu esi to pelnījis- bijusi vieglas uzvedības sieviete. To, ka tas tā nav, saprot tikai retais,” skumji nosaka Ella.  

ella2

Bijušais draugs Ellai bija veltījis visus skarbākos vārdus un apvainojis, nosaucis par palaistuvi un pateicis, ka neviens nekad vairs nebūs kopā ar viņu. Tas bija pamatīgs trieciens Ellai, jo viņš bija pateicis daudzas lietas, kuras pati Ella jau bija domājusi un šaustījusi sevi par to.

Statistika ir tāda, ka 1 no 6 cilvēkiem ir inficēts ar šo vīrusu, bet sabiedrībā šķiet, ka šāda problēma vispār neeksistē. Kad Ella sāka rakstīt blogu, viņa nezināja nevienu citu, kuram būtu herpes, bet tad sāka atklāties vairāki tūkstoši.

“Es nebiju domājusi, ka viens mans raksts sāks “sniega bumbas” efektu apkārt pasaulei. Man raksta sveši cilvēki un saka ”paldies” par to, ka es esmu sākusi runāt par šo tēmu,” Ella stāsta par savu pieredzi. “Vēlos iedrošināt cilvēkus nekautrēties par savām problēmām un veikt regulārus testus, lai šis vīruss nevarētu izplatīties tālāk.”

Avots: independent.co.uk

Leave a Comment