Māte brīdina par briesmām, kuras var sagādāt mazuļa nobučošana. Viņas puisītis saķēra šo nejauko kaiti!

Foto - Solent News

Eimija, bērnudārza māsiņa, uzskatīja, ka Olivers cieš no ekzēmas jau no agras bērnības, bet sākumā to skaidroja ar piena alerģiju.

Taču, kad bērnam kļuva pavisam slikti, māte viņu aizveda pie ģimenes ārsta, kurš teica, ka viņam ir infekcija un izrakstīja steroīdu krēmu. Nākamajā dienā viņam bija tulznas un čūlas uz kājām un ap muti, tāpēc viņi atgriezās pie ģimenes ārsta, kurš nosūtīja viņus tālāk uz Slim**cu.

Testi apstiprināja, ka viņš ir saķēris Herpes simplex 1 tipa vīrusu, visbiežāk sastopamo aukstumpumpu cēloni.

Daudziem cilvēkiem herpes vīruss iziet cauri periodiem, kad tas ir neaktīvs un uzliesmojumus – piemēram, aukstumpumpu veidā – izraisa vispārēja slimošana, novājināta imūnsistēma un nogurums.

“Tas bija sirdi plosoši, redzēt, kā Oliveram tas viss ir jāpacieš. Es pat nevarēju viņu turēt rokās, jo zem padusēm arī bija diezgan daudz čūlu”, stāsta māte. “Viņš skraidīja apkārt, un viņa āda šķēlās. Tas bija slikti, bet tā bija mūsu ģimenes ārsta ātrā domāšana, kura palīdzēja nogādāt Oliveru Slim**cā, kad tas bija visvairāk nepieciešams. Ja mēs būtu nogaidījuši kaut dienu ilgāk vai Olivers būtu bijis jaunāks, iznākums varēja būt daudz sliktāks – viņš varēja nomirt.” Tieši tik bīstams var būt herpes vīruss mazuļiem. Ja to neārstē, tas var uzbrukt viņu iekšējiem orgāniem un viņi var ciest no sepses.

Lasi arī: Lūk, kādēļ nav ieteicams likt internetā savu bērnu bildes

Lielākā daļa cilvēku dzird “herpes” un pieņem, ka tā ir seksuāli transmisīva Sli**ba. Bet 1 tipa herpess vīruss izpaužas kā aukstumpumpas un izsitumi – ap 60% cilvēku nēsā šo vīrusu, bet vairākums par to vienkārši nezina. Vīruss arī ir lipīgāks brīžos, kad simptomi jau ir parādījušies un it īpaši viegli to ir saķert saskarē ar ieplīsušās ādas apgabaliem, visbiežāk ap aukstumpumpām. Atcerēsimies, ka ir jābūt ļoti uzmanīgiem – it īpaši, mazuļu tuvumā!

Oliveram pašlaik viss ir kārtībā, taču ņemsim vērā, ka svešus mazuļus nevajadzētu bučot, jo tu vari pat nezināt, ka tavā organismā atrodas šis vai kāds cits vīruss un tam var būt pavisam nopietnas sekas!

Leave a Comment