“Maxima” veikalos pieejamas vietējās zemenes

Sākot ar jūniju, lielākajos “Maxima” veikalos ir pieejamas Latvijā audzētas zemenes. Ogas ir īpaši sulīgas un aromātiskas, pateicoties īsajam transportēšanas laikam un labvēlīgajiem augšanas apstākļiem tepat Kurzemē, Tukuma novadā.

“Latvijas audzētāji pēdējo gadu laikā spēj piedāvāt ar vien plašāku dārzeņu, ogu un augļu klāstu teju visa gada garumā, un, redzot mūsu pircēju lielo interesi par vietējo produkciju, esam gandarīti sortimentu papildināt ar Latvijas zemenēm mūsu “XX” un “XXX” formātu veikalos jau pirmajās jūnija dienās,” komentē “Maxima Latvija” iepirkuma departamenta direktors Edvīns Lakstīgala.

 

Šobrīd “Maxima” veikalos var iegādāties “Sonata” šķirnes zemenes, kas lielisko garšas īpašību dēļ ir populāras visā Eiropā. Ogas tiek audzētas apsildāmās siltumnīcās, kurās zemeņu raža sagaidāma līdz pat jūnija vidum.

“Pēdējo 15 gadu laikā mēs esam uzkrājuši zināšanas un pieredzi, kas mums ļauj piedāvāt bagātīgu pirmo zemeņu ražu. Mēs rūpējamies par zemenēm visā to augšanas procesā, īpašu uzmanību pievēršot ne tikai piemērota klimata nodrošināšanai, bet arī videi draudzīgu kaitēkļu apkarošanai. Siltumnīcās tiek izmantoti entomofāgi jeb tā dēvētie bioloģiskie kukaiņi, kas ļauj nodrošināt augu veselību, izslēdzot ķīmisko augu aizsardzības līdzekļu lietošanu. Esam gandarīti, ka varam Latvijas iedzīvotājiem piedāvāt ļoti augstvērtīgas un bioloģiski tīras ogas,” stāsta SIA “Ar B Agro” saimnieks un kooperatīva “Baltijas dārzeņi” biedrs Arvis Bumbieris.

Leave a Comment