Meditācija dusmu savaldībai “Kalnu upe”

Visi cilvēki agrāk vai vēlāk sastopas ar dusmām. Tās patiesās izpausmes var būt postošas. Tiem, kas pastāvīgi balansē uz eksplozijas robežas, ir jāiemācās kontrolēt dusmas.

Lielisks veids, kā kontrolēt dusmas, ir “kalnu upes” meditācija. Kopumā meditācijas prakse ir ļoti populāra mūsdienu pasaulē un turpina iegūt šo popularitāti. Parasti jebkurai meditācijai ir stingrs mērķis, taču, tās visas ir nekaitīgas.

Dusmas un enerģija

Kad persona iziet no sevis, tas nozīmē, ka no viņa dzirksteļo enerģija, kuru viņš neprot novirzīt. Tiek uzskatīts, ka cilvēki, kuri bieži vien ir nervozi un neapmierināti ar citiem, ir spēcīgas personības, kas vienkārši nezina, kā pareizi vadīt savus būtiskos spēkus.

Lasīt arī: Mīlestības atkarība: kas tas ir un kā no tās atbrīvoties

Ja jums ir iespēja, labākais veids, kā atbrīvoties no negatīvā, būs fiziskā aktivitāte. Braucot uz sporta zāli, tiks atbrīvots uzkrātais tvaiks, kas radīja spiedienu jūsu iekšienē un ir gatavs aizbēgt. Jūs varat arī skriet vai nopirkt boksa maisu, lai to dunkātu. Starp citu tas palīdz daudziem.

Jebkurā gadījumā, visas šīs ir alternatīvas. Vislabāk ir iemācīties, kā ātri novērst dusmas sevī. Tas jādara, lai miers rastos pēc iespējas ātrāk. Darbā nav trenažieru, boksa maisa, un nav laika iet uz sporta zāli. Šeit meditācija “Kalnu upe” nāk kā glābiņš.

Meditācija “Kalnu upe”

Sagatavošanās meditācijai ir standarta. Ja jums ir laiks un iespēja, jums būs nepieciešams pilnīgs klusums. Ja tas nav iespējams, tad jums ir jālejupielādē vai meklējiet dabas mūziku internetā – lietus, vējš, okeāns, putni. Labākais risinājums ir upe vai okeāns, jo ūdens skaņas vienmēr relaksē.

Pieņemsim, ka tavs priekšnieks noveda tevi vai tu sastrīdējies ar kolēģi. Jūs esat uzbrukuma brīdī, kad esat gatavs eksplodēt vai pārspēt pārkāpēju. Vienkārši mēģiniet nedomāt par to. Ievietojiet austiņas, ieslēdziet mūziku, atpūtieties un atbrīvojiet prātu. Padomājiet par kaut ko patīkamu un mierīgu – par to, kā jūs noskūpstat savu mīļoto cilvēku vai guļat pludmalē. Ja dusmas ir nepārtraukta problēma, meditējiet pēc iespējas biežāk, tad negatīvais ies prom, atstājot tikai pozitīvu enerģiju.

Lasīt arī: Nejaušu notikumu nozīme: par ko visums mūs brīdina!

Lai atpūstos un nonāktu pieņemamā stāvoklī, varat mēģināt saskaitīt līdz simts ar aizvērtām acīm.

Tātad, jūs esat salīdzinoši mierīgs un gatavs ienirt miera stāvoklī. Lēnām skaitāt līdz 10 un iedomājieties, kā jūs izejat cauri vēsajam mežam kalnos. Tavā atpakaļskaitīšanas sākumā tev ir tumšs, bet, tuvojoties desmit brīdi, izejiet uz kalnu upi. Diena, saule aiz maziem mākoņiem tev uzspīd. Sākumā tas bija tikko pamanāms, tad, kad ieraudzīji upi, tā kļuva apžilbinoša.

Uz ielas temperatūra ir zema, bet jums ir silti, mājīgi un ērti. Tikai jūsu seja izjūt maigu un tīru kalnu gaisu. Jums ir nepieciešams redzēt, kur sākas upe. Tā iziet kaut kur no kalniem, bet to nevar redzēt, jo apkārtnē ir tikai tumšs mežs ar spilgtu sauli. Nav pat putnu dziedāšanas – tikai skaidra un dzidra ledus ūdens plūšana.

Lasīt arī: Paši riebīgākie vīrieši pēc zodiaka

Upe ir maza, tāpēc ūdens skaņa nav dusmīgi skaļa, bet klusa un patīkama. Ūdens plūst uz klintīm. Jūs stāvat tieši šajā ūdenī un varat redzēt katru oli, kas atrodas apakšā. Jūs esat mierīgs, jo nav neviena apkārt. Nav nekā, kas varētu apturēt jūs no miera.

Jūs skatāties un jūtat tikai aukstu mieru. Saule lēnām izkļūst no aizmugures mākoņiem un apžilbina jūs ar tās stariem. Jūs lēnām ieliekat rokas kalnu upes ledainajā ūdenī, kurā jūs stāvat. Aukstums ietriecas jūsu rokā, bet jūs izturat to. Tad ņemiet ūdeni un mazgājieties ar to. Jūs esat auksts, tāpēc jūs aizmirstat par visu. Jūs saprotat, ka saule kļūst spilgtāka un gaišāka. Galu galā jūs redzēsiet tikai baltu plīvuru jūsu acīs. Tikai ūdens skaņa paliks. Klausieties pēc iespējas ilgāk. Nomierināties. Jūs esat tikpat auksts kā šī upe, jūs esat klusāks nekā ūdens skaņa. Viss dzīvē ir labs jums, jo tu esi mierīgs.

Tas noslēdz meditāciju. Neaizmirstiet meditēt profilaksei, ne tikai tad, kad esat dusmīgs.

 

Avots: dailyhoro.ru

Gunta Graudiņa

Leave a Comment