Mīlestības atkarība: kas tas ir un kā no tās atbrīvoties

Mīlestības atkarība ir ļoti līdzīga mīlestībai. Kaut arī attiecībās viss ir labi, šī problēma pat nešķiet problēma. Krīzes laikā tā pieaug pilnā apmērā. Un tad jūs nožēlosiet, ka jūs to neapturējāt pašā sākumā.

Līdzatkarība ir ļoti nepatīkama atkarība no cilvēka, kurš pats ir atkarīgs no atkarības. Šī ir toksiska saikne un pirmā pazīme, ka jūsu mīlestība ir gājusi ar līkumu. Psihologi iesaka pārtraukt visas saites un atbrīvoties. Taisnība, pārtraucot attiecības, pat ja tie skaidri piesaista, nav tik vienkārši. Tas prasa nopietnas pūles. Faktiski ir daudz gadījumu, kad mīlestība atgriezās attiecībās ar jaunu spēku. Bet šim ir nepieciešams atšķirt mīlestības atkarību no veselām attiecībām.

Mīlestības atkarības zīmes

Lasīt arī: Paši riebīgākie vīrieši pēc zodiaka

1. Trauksmes sajūta

Trauksme un satraukums ļoti bieži rodas neveselīgās attiecībās, īpaši, ja partneris nav tuvu tev. Un tas nav svarīgi, vai viņš aizgāja uz veikalu pēc maizes, strādā, vai devās darījumu braucienā uz citu pilsētu. Jūs sākat iedomāties dažādas situācijas un incidentus, un tas viss notiek negatīvā veidā. Ar trauksmi jūs vienlaikus pārvar bailes, neuzticība, greizsirdība. Un šeit nevar būt runa par veselīgām attiecībām.

2. Nepārtraukta uzraudzība

Vēlme kontrolēt un sekot līdzi visiem jūsu partnera notikumiem un lietām nerada neko labu. Nav nepieciešams, pēc ikviena partnera telefona signāla līst un lasīt sms, skatīties, kas zvanīja, pārbaudīt viņa dienas grafiku un pārliecināties, ka Dievs nedod, jūsu mīļotā person, bez jūsu zināšanām, ieviesa labojumus.

3. Vēlme visā izpatikt

Neapšaubāmi, ir ļoti svarīgi, lai tavs dzīves partneris ar tevi lepotos, nekad nedusmotos un nesarūgtinātos jūsos. Bet ir svarīgi saprast, ka konflikti un pārpratumi rodas visiem, pat visvairāk “saderīgiem” pāriem. Dažreiz jūs varat un vēlaties parādīt savu neapmierinātību, skumjas un jebkādas emocijas jūsu partnerim, pat ja tās tevi nedara skaistu. Tas ir daudz sliktāk, ja jūs noslēpjat savas patiesās izjūtas, turot tās sevī.

4. Mēģinājumi mainīt partneri

Daudzi cilvēki, kas uzturas ilgstošās attiecībās, pēc kāda laika sāk, kaut ko censties mainīt savā partnerī, pat ja viņš to nevēlas. Varbūt jūs domājat, ka jūs viņu padarīsiet tikai labāku, bet jūs nevarat piespiest cilvēkus mainīties pret viņa gribu. It īpaši, ja tas ir tavs partneris. Jūs viņu jau esat pieņēmuši, kāds tas ir, un mēģināt viņam mainīties, var pielīdzināt savtīgumam. Un to noteikti nevar saukt par laimīgām attiecībām.

5. Vēlme vienmēr būt blakus

Jā, vēlme nekad neatstāt savu mīļoto ir pat veselīgās attiecībās. Bet vēlme ir viena lieta, un, ja jūs patiešām neatkāpjaties no sava partnera, palikšana blakus viņam 24 stundas diennaktī ir cita lieta. Un tā nav normāla uzvedība.

6. Atteikšanās no savām vēlmēm

Laimīgās attiecībās partnera interesēs nevajadzētu neievērot savas vēlmes. Jūsu personīgie sapņi un mērķi nedrīkst būt mazāk nozīmīgi kā viņa. Un, ja jūs no tiem atteiksieties, tad kaut kas ir nogājis greizi.

Lasīt arī: Kokoloģija: unikāls japāņu psiholoģiskais tests

7. Bailes no vientulības

Viena no galvenajām mīlestības atkarības pazīmēm ir banālas bailes palikt pilnīgi vienatnē. Tāpēc jūs mēģināt noturēt savu mīļoto blakus jums, tādējādi neļaujot atrast laimi ne tikai viņam, bet arī sev.

Kā atbrīvoties no mīlestības atkarības

Tas nav viegli izdarāms. Ļoti bieži pašu negatīvās emocijas un jūtas, piemēram, bailes, pašaizliedzība vai savtīgums, traucē veselīgai domāšanai un ievelk neveselīgās attiecībās. Tas ne vienmēr nozīmē, ka jūsu partneris jums nav piemērots un jūs esat ar nepareizo personu. Patiešām, dažreiz tas ir patiesība, bet arī tas notiek, ka jums vienkārši ir jāsaprot iemesls, kas velk attiecības uz leju, un jāmeklē spēks mainīt un uzlabot kopīgiem centieniem.

Diemžēl ne visi ir tuvu savai “personai”. Partnerus var vienkārši saistīt kopīga pagātne, bērni, daži ieradumi. Šādos gadījumos attiecības nerada prieku, taču cilvēki joprojām nesteidzās tos pabeigt, ne pat domāt par to vispār. Šādus cilvēkus var viegli diagnosticēt ar “Stokholmas sindromu”, kura definīcija ir atkarība psiholoģiskā līmenī no cilvēka, kas “jūs tur gūstā”.

 

Avots: dailyhoro.ru

Gunta Graudiņa

Leave a Comment