“Mēs. Latvija, XX gadsimts” – 13 Latvijas rakstnieki, romānu sērijas autori, klātienē grāmatnīcā JĀNIS ROZE

22.augustā plkst. 18.00 grāmatnīcas JĀNIS ROZE telpās (tirdzniecības centra SPICE 2. stāvā, Lielirbes ielā 29, Rīgā) notiks grāmatu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” pasākums, kurā būs klāt un tiks godināti un sveikti visi trīspadsmit sērijas grāmatu autori.

Tie ir: Andris Akmentiņš, Arno Jundze, Kristīne Ulberga, Andra Manfelde, Inga Ābele, Laima Kota, Nora Ikstena, Māris Bērziņš, Inga Gaile, Gundega Repše, Guntis Berelis, Pauls Bankovskis un Osvalds Zebris, kā arī sērijas redaktori Gundega Blumberga un Vents Zvaigzne.

Katram no sērijas dalībniekiem tiks dots vārds, lai dalītos iespaidos par savu pieredzi un iesaistīšanos šajā projektā.

Sērijas darbi tapuši laika posmā no 2014. līdz 2018. gadam. Sēriju 2014. gadā atklāja Osvalda Zebra romāns “Gaiļu kalna ēnā” un to noslēdza Andra Akmentiņa darbs “Skolotāji”, kas iznāca šī gada jūnijā.

Romānu sērijas idejas autore un iniciatore ir rakstniece un mākslas vēsturniece Gundega Repše, kas aicinājusi autorus pievērsties 20. gadsimtam Latvijas vēsturē, katram no rakstniekiem uzņemoties atšķirīgu vēstures posmu. Visu trīspadsmit oriģinālliteratūras darbu izdevējs ir izdevniecība “Dienas grāmata”.

Pēc pasākuma svinīgās daļas būs unikāla iespēja tikt pie visu trīspadsmit rakstnieku autogrāfiem, kā arī baudīt vīnu, uzkodas un fotografēšanos.

Leave a Comment