Neēdiet to! Produkti un vielas ēdienos, kas ir kaitīgas un kāpēc?

1. Nātrija glutamāts

Nedrīkst ēst produktus ar E-621 (nātrija glutamāts) sastāvā. Nātrija glutamāts ir garšas pastiprinātājs. Labāk ēdiet produktus, kuriem ir dabiskas garšvielas.

2. Cukura aizvietotāji

Lai arī cukura aizvietotājiem nav kaloriju un tie ir ļoti ekonomiski (viens plastikāta iepakojums aizvietos no 6 līdz 12 kg cukura), nevajadzētu tiem akli uzticēties. Izrādās, sajūtot saldu garšu, organisms gaida, ka saņems ogļhidrātus, taču – tos nesaņem. Pēc tāda apmāna jebkuri ogļhidrāti, kuri organismā nonāk 24 stundu laikā, izsauc lielu izsalkumu.

3. Trans taukskābes

Sviestu ar 72,5% tauku saturu nevajag ēst. Tāds sviests satur zemas kvalitātes augu eļļu, ar ūdeņradi.

Nepastāv sviesta, kam būtu mazāk par 82,5% tauku. Ja neizdodas tādu atrast, labāk lietojiet dārzeņu eļļu. Labāk lietojiet līdz divām karotītēm dabiska saldkrējuma sviesta, nevis veselu paciņu vai kilogramiem trans taukskābju.

4. Mazsālīta siļķe plastmasas konteinerī

Mazsālītu siļķi jāglabā tikai eļļā. Tā nav jāglabā nedz etiķī, nedz vīnā. Ja siļķe ir bez eļļas, tātad ir pievienots arī urotropīns (pārtikas piedeva E239). Urotropīns pati pa sevi nav kaitīga viela un to var pievienot, piemēram, mazsālītām siļķēs vai zivju ikriem, lai labāk uzglabātos. Taču, reaģējot ar etiķi, veidojas formaldehīds – bīstama inde, kas veicina onkoloģiskās un daudzas citas Sli**bas.

5. Mazsālīti sarkanie ikri

Princips tas pats. Sarkanie ikri ilgi neglabājas. Tos var tikai iesaldēt vai iesālīt. Ja tos pārdod mazsālītus, tātad tiem pievienots vai no urotropīns vai citronskābe. Varbūt pievienots vēl kaut kas, taču finālā vienalga produktā ir formaldehīds.

6. Putras un graudaugi ar krāsvielām, kas identiskas dabīgajām

Tiek pievienotas ķīmiskas vielas, kam ir smarža – bumbieru, zemeņu, banānu u.c. Nekā dabiska tur nav.

7. Gēnu inženierijas produkti

Produkti, kuri bieži ir gēnu inženierijas produkti.

1. Zemesrieksti. Tiek izmantoti petūnijas gēni. Ļoti indīga viela. Arī kukaiņi tādus riekstus neēd.

2. Konservēti zaļie zirnīši.

3. Konservēta kukurūza.

4. Importa kartupeļi.

5. Krabju nūjiņas (krabju esence, sajaukta ar soju).

6. Kakao.

8. Kukurūzas nūjiņas un pārslas ar cukuru

Ja jūs pērkat kukurūzas pārslas vai nūjiņas, tām nav jābūt saldām. Jo cukuru neizmanto rūpniecībā – 140 grādu temperatūrā tas sadeg. Tāpēc izmanto cukura aizvietotājus, konkrētajā piemērā – ciklamātu.

9. Ledenes, bārbeles

Šobrīd izmanto tik spēcīgas ķīmiskās esences, ka, ja atstāsiet mitru ledeni uz galdauta, tā izēdīs caurumu tajā. Iznīcinās pat plastmasu. Iedomājieties, kas notiek jūsu kuņģī

10. Gatavā pārtika veikalos vai “fast- food”

Šobrīd tiek izmantotas tādas vielas, ka kartupeļi var tikt glabāti pat gadu un nesamelnē.

Avots:

aLA

COMMENTS

  • <cite class="fn">Līga Hartmane</cite>

    Kam tas viss ir izdevīgi? Protams, ka farmācijas kompānijām, kurām tad ir noiets daudzām, dārgām zālēm, no kurām rodas atkal dažādas citas slimības un atkal jāpērk citas zāles un tā pa ķēdītei… :@ :@ :@

  • <cite class="fn">Anita</cite>

    Kad un kas vienreiz aizliegs RAŽOTĀJIEM pievienot visus tos sūdus?????????

  • <cite class="fn">dina</cite>

    ko tad lai ed,ja visu ko razo ir ar sim kimikalijam piedirsts

Leave a Comment