Neticamas zinātniskas lietas, kas jau agrā bērnībā paredz to, kāds tu izaugsi

 

Ja 4 gadus vecs bērns ir pacietīgs, viņš izaugs par veiksmīgu cilvēku

1960. gadā Stanfordas universitātes pētījumā tika “mocīti” 653 bērni vecumā no 4 līdz 6 gadiem. Viņiem priekšā tika nolikti saldumi, ko eksperimenta vadītāji bērniem aizliedza ēst. Viņiem tika dota izvēle: apēst vienu no saldumiem tagad vai pagaidīt un vēlāk dabūt divus saldumus. Viss, kas bija jādara, lai iegūtu dubultu saldumu daudzumu – jāsēž istabā vienam pašam ar saldumiem 15 minūtes.

Rezultātā tikai 30% bērnu bija spējīgi nogaidīt visas 15 minūtes – un šie bērni izauga par veiksmīgākiem cilvēkiem nekā pārējie.

Tie bērni, kuri bija nepacietīgāki, izauga nomāktāki, viņus biežāk mocīja stress, grūtāk bija uzturēt draudzības, kā arī viņiem bija zemāki inteliģences rādītāji.

Bērni, kuri tiek baroti pēc pieprasījuma, izaug gudrāki

Jūs varētu domāt, ka tas, ka vecāki dod bērnam visu un vienmēr tad, kad bērns to pieprasa, ir sliktākais audzināšanas veids, tomēr eksperti domā mazliet citādāk – vismaz tad, ja runa ir par pavisam maziem bērniem. Izrādās, ka bērni, kuri tiek baroti pēc pieprasījuma, izaugot sasniedz par 5 punktiem augstāku IQ līmeni.

Lasi vēl: 5 bērni un perfekta fiziskā forma – šo sievieti apsūdz melos un neiespējamu standartu uzstādīšanā

Zinātniece Penelope Līča skaidro, ka tas varētu būt saistīts ar to, ka šajā vecumā bērns ātrāk sāk iemācīties komunikāciju ar citiem cilvēkiem. Tajā vecumā dzīves pieeja “raudāšana pēc ēdiena = ēdiena dabūšana” ir daudz pareizāka nekā “dzīve ir ļauna, jo tā pasmejas par manām vēlmēm”. Otro dzīves mācību bērnam ir jāsaprot nedaudz vēlāk.

Krācošs mazulis, visticamāk, izaugs par problemātisku bērnu

Izrādās, ka bērnam, kurš krāc, pastāv daudz lielāka iespējamība izaugt par hiperaktīvu tirānu. Eksperti veica gulēšanas paradumu eksperimentu 11 000 bērniem vecumā no dzimšanas brīža līdz 7 gadiem.

Pētījuma gaitā vecāki ik pa laikam 7 gadu laikā ziņoja ekspertiem par viņu bērnu gulēšanas paradumiem un elpošanas problēmām. Otrs pētījuma komponents bija bērnu gulēšanas novērošana 4 un 7 gadu vecumā. Pēc tam zinātnieki salika kopā visus iegūtos rezultātus, līdz parādījās zinātnisks izskaidrojums.

Atklājās, ka bērniem, kuri krāca, 4 un 7 gadu vecumā bija novērojamas attieksmes problēmas – agresivitāte, kaujnieciska rīcība un depresija. 7 gadu vecumā krācošam bērnam par 1,5 reizēm palielinājās hiperaktīva bērna īpašības.

Avots: cracked.com

Leave a Comment