Neticami vērtīgas siera īpašības, par kurām Tu neko nenojaut; it īpaši #5!

1. Siers satur ļoti daudz vērtīgu vielu, kas labvēlīgi ietekmē mūsu organismu un stiprina imūnsistēmu. 200 g siera nodrošina cilvēku ar diennaktī nepieciešamo olbaltumvielu, tauku un minerālvielu devu.

2. Šis produkts ir dabisks afrodīziaks, kas uzlabo cilvēka seksuālo funkciju, tāpēc nav brīnums, ka ļoti daudzās valstīs siers tiek pasniegts kāzās.

402_weding_cake_banner_3_edited-2

3. Siers viegli pārstrādājas un uzlabo gremošanu. Romieši šo produktu izmantoja kā pretindi saindēšanās gadījumos.

4. Tā kā siers satur bioloģiski aktīvus peptīdus, tam piemīt arī pretiekaisuma iedarbība. Pieliekot sieru pie vietas, kas ir cietusi, Jūs varat atbrīvoties no zilumiem un pietūkuma.

5. Lai aktivizētu smadzeņu darbību, pilnīgi pietiek, ja katru rītu apēdīsi mazu gabaliņu siera. Tas viss pateicoties kalcijam, ko satur siers. Siers ir spējīgs arī nostiprināt atmiņu, tāpēc to noteikti vajadzētu iekļaut bērnu un vecāku cilvēku uzturā.

ralphbruno1

6. Aminoskābes, kas atrodas sierā, atbrīvo mūs no stresa un nomierina nervu sistēmu. Siers – efektīvs līdzeklis pret bezmiegu!

7. Pateicoties tam, ka siers satur magniju, tas spēj uzlādēt organismu ar enerģiju, tāpēc lai saņemtu drosmi, droši apēdiet gabaliņu siera!

 

Leave a Comment