No kāda zemnieka uzzināju, kāpēc lielveikalā liek gurķus plastmasā

Un tas ir labi, ja tie ir dārgi eksotiski produkti. Sākotnēji tie ir rūpīgi iepakoti, lai tie izturētu transportēšanu un nezaudētu noformējumu. Bet tas, kas patiešām pārsteidz, ir atsevišķi iepakotie gurķi.

Poļiem gurķi ir diezgan izplatīti. Viņi tos ēd svaigus visu gadu. Vidēji polis gadā apēd līdz 7 kilogramiem gurķu. Šiem cilvēkiem tie ir tikpat pazīstami kā mums kartupeļi vai sīpoli. Gurķi maksā centus, salīdzinot ar citiem, izsmalcinātākiem dārzeņiem. Un tad pēkšņi radās tāda nepieredzēta greznība – iepakojums katram gurķim.

Kāpēc likt gurķus plastmasā?

Nolēmu noskaidrot no vietējiem iedzīvotājiem, kāpēc gurķiem tiek dots tāds gods? Turpat blakus mums dzīvo zemnieks, kuram ir vairākas siltumnīcas ar gurķiem. Tā nu sanāk, ka vietējie gurķi nav ietīti plēvē. Viņiem nav laika sabojāties, pirms viņi nonāk veikalā. Un no zemniekiem tās iepērk par grašiem, tāpēc, ja pāris pazūd pa ceļam, zaudējumi ir nelieli.

Bet attiecībā uz importa gurķiem ES kvalitātes prasības ir ļoti augstas. Izrādās, ja gurķus ved no citas valsts, katram no tiem jābūt iesaiņotiem plastmasā. Tādā veidā gurķi saglabā savu svaigumu un pa ceļam nepūst, jo nesadarbojas ar skābekli. Nonākot lielveikalā, tie paliek tik svaigi kā tikko no dārza salasīti, kaut arī uzreiz plastmasā.

Lasi arī: Lūk, kā audzēt svaigus garšaugus un dārzeņus pat ārpus sezonas! Visi lūgs jūs dalīties noslēpumā!

Lasi arī: Kaimiņš pirmais izraka kartupeļus, pasauca uz savu zemes gabalu un palielījās ar veidu, kā padarīt augsni auglīgu

Šī metode ļauj arī ietaupīt ūdeni gurķos. Tie neizbalē un nekļūst kā mazgāšanas lupatiņa. Gurķis polietilēnā var saglabāt savu elastību un izturību vidēji apmēram divas nedēļas. Bez maisiņa neviens gurķis nespēj nodzīvot tik ilgu glabāšanas laiku un saglabāt konkurētspēju.

Trešais skaidrojums tik rūpīgai apiešanās ar gurķiem ir to jutība pret etilēnu. Šo vielu izdala citi dārzeņi un augļi, piemēram, āboli, bumbieri, banāni, mandarīni. Un tie vienmēr nonāk blakus gurķiem. Lai gan to klātbūtne var izraisīt gurķu bojā eju daudz agrāk.

Polijas lielveikalos joprojām ir daudz brīnumu. Bet par tiem pastāstīšu nākamreiz. Padalies komentāros, kas tevi pārsteidz lielveikalos un kas, gluži pretēji, priecē.

Leave a Comment