Pārbaudi rotaļlietas pirms pirkšanas, iespējams tās tevi izspiego

Eksperti norāda, ka ar internetu savienotās lelles, piemēram, “Hello Barbie”, varētu kļūt arī par drošības dienestu mērķi.

Turklāt, ļaundari varētu piespiest ražotājus palīdzēt viņiem uzlauzt ar internetu savienoto “aprīkojumu”.

Ministri apgalvo, ka likuma izmaiņas ļautu piekļūt informācijai, kas atrodas iespējamo teroristu telefonos un datoros, taču Entonijs Volkers (Antony Walker) no techUK skaidro, ka arvien vairāk produktu, sākot no automašīnām līdz pat bērnu rotaļlietām, tiek savienotas ar internetu un arī tiks pakļautas jaunajam likumam.

Viņš norāda, ka jēdzienu “aprīkojums” varētu attiecināt uz ļoti daudzām ierīcēm.

barbie-pic-getty-305740647 MAIN-Barbie-talking

Decembra sākumā hakeri apgalvoja, ka atraduši “vājās vietas” jaunajā “Hello Barbie” lellē, kas ir pasaulē pirmā interaktīvā “viedā” lelle.

Šīs lelles pieslēdzas internetam, lai atbildētu uz bērnu uzdotajiem jautājumiem – tai ir mikrofons, kas ieraksta bērna teikto un to nogādā tā saucamajā mākoņa serverī.

Volkers skaidro, ka hakeri varētu vieglāk piekļūt daudzām ierīcēm, tajā skaitā arī bērnu rotaļlietām.

Teorētiski leļļu ražotājs varētu nonākt drošības dienestu redzes lokā, un izmēklēšanas nolūkos būtu iespējams piekļūt visam aprīkojumam un ierīcēm.

Tas attiektos uz visām ierīcēm, kas atrodas mājās – sākot no “viedajiem” televizoriem līdz pat ledusskapjiem -, jo tās ir savienotas ar internetu.

Volkers lūdza valdības pārstāvjiem rūpīgi apdomāt, kur tieši tiks novilkta robeža, pirms pieņemt jauno likumprojektu.

Viņa brīdinājumu komentēja izlūkošanas virsnieks, kurš atzina, ka aprīkojuma dažādību varētu skaidrot jaunā likumā par nelikumīgu datu piekļuvi.

Pastāv dažādi paņēmieni, kā no ierīcēm iegūt informāciju, bet valdība saņēmusi brīdinājumus tieši par jauno likumprojektu.

Jau agrāk interneta pakalpojumu sniedzēju plāni uzglabāt datus par katru lietotāju apskatīto vietni radīja bažas, jo hakeri varētu piekļūt šai informācijai.

Noskaties video:

Avots: www.mirror.co.uk

Leave a Comment