Pārsteidzoši fakti: Kāpēc visas sievietes vaino mīļākās, brīdī kad vīrs krāpj

Neatkarīgi no tā, vai tas noticis ar kādu slavenu pāri vai blakus mītošajiem kaimiņiem, mums visiem patīk ienīst “to sievieti”. Vai tu kādreiz esi domājusi, kādēļ visu vainu šajā situācijā uzveļ “tai sievietei”?

1. Mēs pieņemam, ka visi vīrieši ir sliktie puiši

“Tiek uzskatīts, ka visi vīrieši ir suņi, bet tās labās ir sievietes. Kad sievietes izdara kaut ko sliktu, uz viņām ir daudz vieglāk saniknoties, jo mēs domājam, ka viņas rīkojas ne tā, kā pienākas,” paskaidro Kristīne Hartmena, uzvedības zinātniece un attiecību eksperte.

Tā ir kā svēta likuma pārkāpšana. Sieviete vienmēr ir ļaunā maita, bet vīrietis tiek apsūdzēts tik vien kā kļūdas pieļaušanā. Realitātē vīrietis ir tas, kurš salauzis tavu sirdi un zaudējis tavu uzticību.

2. Ir vieglāk ienīst citu sievieti

“Tā sieviete ir viegls mērķis – it īpaši, ja tu viņu nepazīsti un viņa nav tava draudzene. Būtu pa galam dīvaini ienīst cilvēku, kuru tu mīli. Turklāt, vīra vainošana uzvedina uz dažādiem nepatīkamiem jautājumiem, tādiem kā “vai mūsu laulība ir tikai izlikšanās? Varbūt viņš nav tas cilvēks, par kuru uzdodas? Vai es visu atlikušo dzīvi pavadīšu viena?” Mēs dusmojamies uz šo sievieti, jo mums nepieciešams kaut kādā veidā izlikt dusmas,” apgalvo psiholoģe Brendija Englere.

3. Mēs domājam, ka šī sieviete viņu pavedināja

“Tā sieviete” viņu pavedināja, tādēļ viņš tik viegli padevās kārdinājuma un pārkāpa laulību. Ir miljoniem iemeslu, kādēļ vīrieši krāpjas un atbrīvošanās no vienas sievietes neko neatrisinās.

“Vīrieši ļoti reti krāpj sievas tādēļ, ka viņas būtu neglītas vai tādēļ, ka kāda cita sieviete ir skaistāka – viņš to dara, jo viņa esošā dzīvesbiedre nespēj apmierināt viņa emocionālās vai fiziskās vēlmes,” apgalvo Englere.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment