Padomi, kā sevi pārvērst par rīta cilvēku

Atrodi iemeslu, lai pieceltos

Pirms sāc mainīt paradumus, pajautā sev, kāpēc vēlies kļūt par rīta cilvēku. Vai tev vajadzīgs laiks, lai strādātu pie kāda īpaša projekta? Vai tev ir kāds ar karjeru saistīs mērķis, kuru var sasniegt, ja ātrāk ierodies darbā ? Lai kāds būtu iemesls, tev ir vajadzīga motivācija, lai to darītu. Ja sev par to atgādināsi, tad, atskanot modinātājam, būs arī vieglāk piecelties.

Novērtē savus centienus

Ja vēlies kļūt par cilvēku, kurš mostas līdz ar sauli un iet skriet, tas ir apsveicami. Taču, ja neesi ne cīrulis, ne skrējējs, tad visticamāk nesasniegsi šādu mērķi. Tā vietā, lai pēkšņi sāktu sportot, koncentrējies uz kaut ko sasniedzamāku, piemēram, piekop citus rīta cilvēku paradumus. Kad tas būs izdarīts, varēsi pieņemt lielāku izaicinājumu un savos paradumos iekļaut arī rīta skrējienu.

Kārtīgi izgulies

Piecelties ir daudz vieglāk, ja velti pietiekoši daudz laika miegam. Lielākajai daļai pieaugušo tās ir septiņas līdz deviņas stundas. Varbūt tu jau zini, cik ilgi jāguļ, lai justos vislabāk, bet ja nē, tad velti miegam astoņas stundas un pēc tam pielāgojies savām vajadzībām. Labākais veids, kā labi izgulēties, ir noteikt gulēt iešanas laiku – gluži kā bērnībā.

Izvēlies atbilstošāko modinātāja signālu

Vai tev ir tik dziļš miegs, ka to var pārtraukt tikai ar ļoti skaļu modinātāju? Tad izmanto to.  Ja vajadzīgs kaut kas mierīgāks, izmanto signālu, kas sākas klusu un pakāpeniski kļūst skaļāks, piemēram, zvanu skaņas. Varbūt esi ļoti muzikāls cilvēks – tad izvēlies radio modinātāju.

Paveic rīta pienākumus jau vakarā

Vakarā velti 10 minūtes laika, lai sagatavotu visu rītam nepieciešamo, un rezultātā no rīta jutīsies daudz labāk. Noliec visu nepieciešamo kafijas un brokastu pagatavošanai, sagatavo sporta tērpu, uzlādē planšetdatoru – lai kas tas būtu, padari to par ieradumu, lai varētu veiksmīgāk uzsākt dienu.

Avots: thrillist.com

Leave a Comment